Beograd

Majka priznala da je bacila bebu u kontejner

  • 28.08.2019. 16:00

G. M. (33) je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu, prenose mediji u Srbiji.

Nakon toga je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznijela svoje razloge za takav postupak, a vještačenja koja treba da uslijede pokazaće da li je i koliko bila svjesna svojih postupaka.

Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za "Tanjug" da je tužilaštvo predložilo da se G. M. odredi pritvor kako ne bi uticala na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O prijedlogu treba da do kraja dana odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

G. M. se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za djelo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da uslijedi biće ispitani svjedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje kao i vještačenja koje treba da utvrde kada je dijete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

Kako se sumnja, G. M. je dijete rodila u stanu bez ljekarske pomoći a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedjeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smještena u Dečju kliniku u Tiršovoj.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм