Majka optuženog pitala zašto je zapalio njenu kćerku

  • 11.02.2021. 13:11

Moja pokojna kćerka Milica nije smjela sama ići ni u zadrugu u selu, Branislav joj je branio da izlazi iz kuće, čak joj je i šteku skidao sa vrata. Čekao ju je posije posla, nije joj dozvolio da ide kod komšija, a rekli su mi i da je jednom moju kćerku udario automobilom, zbog čega joj je noga bila u gipsu.

Ispričala je ovo danas u banjalučkom Okružnom sudu Dragojla Stanković, majka Milice Marković (33) vanbračne supruge Branislava Stanivukovića, optuženog da je 20. jula prošle godine suprugu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu.

Sve se desilo pred njenom maloljetnom kćerkom, a od opekotina je žena preminula.

"Moj bol je prevelik. Brane hoću da znam zašto si mi zapalio kćerku? Rekao si mi “Ne mogu bez moje Cice"”, u sudnici je uplakana majka pitala optuženog.

Dragojla je ispričala da je optuženi volio njenu kćerku, ali da je bez razloga bio mnogo ljubomoran te da njihov brak nije bio dobar.

"Komšinica mi je jednom ispričala da je on moju Milicu udario autom. Vidjela je njenu cipelu u jarku.  Kada sam je pitala zašto joj je noga u gipsu rekla mi je da je pala, a ja sam joj reka da sam saznala da je on nju udario autom", rekla je Dragojla. 

Takođe je ispričala da je 2012. godine njena kćerka pobjegla kod nje u Austriju  te da joj je rekla da neće da se vrati jer više ne može sa njim, a on ju je zvao više puta i prijetio da će zapaliti njenu kuću u Mrčevcima.

"Bila nam je slava, sjećam se. Ona nije smjela pričati na telefon, pa je meni Branislav rekao da mi je zapalio kuću. Plakala sam, pozvali smo komšije u Mrčevcima da gase ali oni nisu smjeli od njega jer je agresivan", rekla je Dragojla.

Kako je ispričala Milica mu se posije toga krišom od porodice vratila.

"Bojala ga se, zato mu se vratila.  On joj je sve obećavao", rekla je Dragojla.

Ispričala je i da joj je unuka pričala da on nju maltretira i da se svađaju.

Kako je rekla pred njom optuženi nije maltretirao njenu kćerku i nije joj prijetio, a u razgovorima, kćerka joj nije pričala puno o problemima kako je ne bi uznemirila.

"On je nju volio, ne mogu da griješim dušu ali hoću da znam zašto je zapalio moju Milicu. Oboljela sam poslije toga, na lijekovima sam. Kada su mi javili šta je bilo ja sma pala", rekla je uznemirena majka u sudu.

Njen suprug Vaso ispričao je da je pokojnoj Milici bio očuh ali da ju je volio kao rođeno dijete, te da je i optuženog bio tako prihvatio.

"On je ovako dobar, na ranu da ga staviš, ali kada popije griješio je. Pred nama je nije tukao, ali ona je pričala da sa  njim ne može jer je maltretira", rekao je Vaso.

Takođe je rekao da mu je Stanivuković zapalio kuću u Mrčevcima kada je Milica oko slave došla majci u Austriju, to je prijavio policiji ali su kasnije prešli preko svega kada mu se Milica vratila.

Prema optužnici, Stanivuković je vanbračnu suprugu   zlostavljao od 2010. do 20. jula prošle godine kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša. 

Ona je od posljedica teških opekotina preminula 3. avgusta u bolnici.

Тагови: