Majka Marka Đurića: Umjesto sina, vidjela sam policiju koja mi je saopštila da je mrtav

  • 18.05.2020. 08:56

Posljednji put sam ga čula oko pola 11 uveče, rekao je da je u kafani kod manastira Ljubostinje, a ja sam mu poručila da brzo dođe kući - svjedoči uplakana Ružica Đurić, majka mladića Marka Đurića (28), koji je nastradao u nedjelju pola sata poslije ponoći u lokalu u Grabovcu kod Trstenika, kada je nakon opšte tuče najvjerovantije gurnut na stepenište.

- Umjesto da vidim sina, ujutro sam vidjela policiju. Došli su na vrata da mi saopšte da je mrtav...

Nesrećna žena, udovica nakon smrti supruga Gradimira Đurića, ne zna šta se tačno dogodilo, osim što kaže da su dva sata nakon ponoći odvedena i dvojica komšija iz Ljubostinjskog Prnjavora, koji su bili u kafani s Markom kobne noći.

- Toliko mi je teško, mlađi sin je u zatvoru, starija kćerka u Crnoj Gori živi, a za sina ne znam ni da li je odmah umro ili je izdahnuo u bolnici - priča neutješna majka. - Ne znam ni zašto je svratio u tu kafanu. Tog dana radio je u Vrnjačkoj Banji i po povratku je riješio tu da dođe.

Odmah nakon ubistva, uhapšene su četiri osobe. Među uhapšenima je i vlasnik lokala Dominik Dimić (51) iz Kruševca, za koga se i sumnja da je gurnuo nesrećnog mladića sa terase na stepenište, a mjera zadržavanja određena je i Andrijanu Đorđeviću (53), Milanu Radu (30) i Goranu Krstiću.(49). Nakon isteka pritvora biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, koje vodi istragu o ubistvu i odakle je naložena obdukcija tijela.

- Kafana nije radila tokom vanrednog stanja, i to je bilo drugo veče po otvaranju - iznosi izvor "Novosti".

- Tuči je prethodila rasprava, a tu je trebalo da bude neka vrsta kluba sa igračicama i obaveznim obezbjeđenjem. Uglavnom, točio se alkohol i mnogi su bili pijani. Vjeruje se da je udarac glavom u beton nakon pada bio koban po mladića.

Mještani pričaju da su pisali i peticiju kako se kafani "Đinđi rinđi" u vlasništvu porodice Dimić ne bi dozvolio rad u noćnim satima. Za mjesto gde se dogodilo ubistvo vjeruje se da je ukleto. Sada već davne 1999. godine, tu se već dogodilo ubistvo. Tu je Mića Z. nožem ubio svoju suprugu Sonju Z. Neposredan povod, kako se priča, bila je ljubomora, jer je ubijena žena bila veoma atraktivna.

- Onda je prodavnica postala kafana, pa se ponovo dogodila tragedija, kada je jedan gost završio sa satarom u glavi - navodi nezvanično izvor "Novosti". - Lanac tragedija se samo nastavio sa ubistvom Marka Đurića.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок