Luna je imala 2 i po godine

Majka koja je pustila momka da krvnički ubije njenu kćerkicu osuđena na osam godina robije

18:01, 18.11.2019.
Izvor: Blic
Viši sud u Negotinu usvojio je sporazum o priznanju krivice kojim je Vesna Firulović okrivljena da je dopustila Zoranu Albiću da na smrt pretuče njenu kćerku Lunu (2,5) osuđena na osam godina zatvora.

Sporazumom ovoj ženi stavlja se na teret krivično djelo nepružanje pomoći nemoćnom licu, a kazna koja joj je izrečena je ujedno i maksimalna kazna pomenuto djelo.

Ova odluka suda uslijedila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv ove majke kojom je tereti za krivično djelo napuštanje nemoćnog lica za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora, jer krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije spriječila Zorana Albića, muškarca sa kojim je živjela, da nasmrt pretuče njeno dijete.

Ona je, kako se navodi u optužnici u koju je Blic imao uvid sve vrijeme bila ispred kuće dok se Albić iživljavao nad djetetom, a ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spasi dijete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Kako je istragom utvrđeno, a šta je ona kasnije potvrdila na saslušanju pred postupajućim tužiocem, ona nije reagovala nijedne sekunde dok se njen momak Zoran Albić brutalno iživljavao nad njenom kćerkicom koja je imala samo dvije i po godine.

Vesna je, kako se navodi u optužnici u koju je Blic imao uvid, sve vrijeme bila ispred kuće dok je Albić krvnički tukao dijete, ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spase dijete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Utvrđeno je i da je Vesnu Zoran izbacio iz kuće jer je bio nervozan nakon što mu je ujak prebacio kako je našao ženu koja ima dijete sa drugim. Kada je Albićev ujak otišao iz kuće, oko 1 ujutru, on je pijan počeo da viče i razbija stvari po kući. Ova lomljava uznemirila je dijete koje je počelo da plače. Pomahnitali nasilnik vikao je na djevojčicu da ućuti i prestane da plače, a ona je reagovala sve glasnijim plačom. Tada je, prema optužnici, Zoran Vesnu izbacio iz kuće i zaključao ulazna vrata, dok je on ostao nasamo sa djevojčicom Lunom. Albić je tada razbacao stvari po kući i brutalno tukao dvoipogodišnju djevojčicu.