Bihać

Majka i baka ugušile tek rođenu bebu: Detalji optužnice za čedomorstvo

  • 11.05.2020. 15:13

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) iz Bužima i Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog čedomorstva.

Optužnicom im se stavlja na teret da su čedomorstvo počinili 16. avgusta prošle godine oko 4.30 časova u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući.

Nakon što se Elkasović Lejla porodila u prisustvu svoje majke Elkasović Hanče,  Lejla je rekla majci da ne želi to dijete.

U namjeri da usmrte novorođenče, majka bebe i baka dogovorile su tako da tek rođenu bebu ubiju tako što će je ugušiti.

– Hanča je makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je cijelo tijelo djeteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla. Na ovaj način su ostavile bebu bez kiseonika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta – navodi se u optužnici koju je potvrdio Kantonalni sud u Bihaću.

Iz Tužilaštva ističu da je osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici optuženih kod Kantonalnog suda u Bihaću.

(Srpskainfo)

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.