Majka djevojke koja je poginula proklinje momka koji je vozio pijan

17:18, 07.07.2020.
Izvor: Blic
“Moram da pijem lijekove jer nisam dobro i ne mogu da shvatim da moja Marija više neće doći. Počela sam i da krvarim na nervnoj bazi. A taj Mihajlo, koji je moju djecu survao, mora da bude u zatvoru do smrti. Ja ću ga goniti preko suda koliko god bude trebalo jer nije smio pijan da vozi moju djecu…”

Ovim riječima Dragana Šijan (40), majka tragično stradale Marije Fekete (17) i Milice Stajšić (14), kojoj se ljekari bore za život, priča nakon stravične nesreće u Kuli.

– Šta sam bogu zgriješila da me ovo snađe! Jedan muž mi se objesio, drugi je imao infarkt i umro. Sad sahranjujem kćerku, a druga mi je u komi. Gdje ja nisam umrla, nego da i ovo doživim?! Kakva me ovo sudbina prati – ponavlja neutješna majka, čije su dvije kćerke bile u automobilu smrti koji je u subotu uveče sletio s kolovoza u Kuli i u smrt odveo još dvije djevojke, dok pokušavaju da spasu i jednog njihovog druga.

Vozač automobila, Mihajlo Sabatoš, alkotestiran je odmah nakon nesreće i utvrđeno je da je automobilom upravljao u alkoholisanom stanju. Nalazi se u pritvoru a za krivično djelo koje mu se stavlja na teret mogao bi da završi i na robiji dugoj 12 godina.

– Rekle su mi da ih zove drugarica Tanja da prošetaju i pojedu sladoled tu u Kuli. Očuh im je dao 20 evra i otišle su lijepo dotjerane. Do jutra se nisu vratile jer su sa društvom otišle u provod, a ne samo na sladoled i u šetnju kako su rekle. Mnogo žalim i Tanju jer su moje kćerke i ona bile nerazdvojne. I to je bila fina djevojka iz dobre porodice. Vidjela sam je na prepoznavanju i nikada mi u životu nije bilo teže – ispričala je nesrećna žena koja je konstantno od nedjelje pod dejstvom sedativa.

Vozača, Sabadoša (23) proklinje i želi mu najveću moguću kaznu.

– Moram da pijem lijekove jer nisam dobro i ne mogu da shvatim da moja Marija više neće doći. Počela sam i da krvarim na nervnoj bazi. A taj Mihajlo, koji je moju djecu survao, mora da bude u zatvoru do smrti. Ja ću ga goniti preko suda koliko god bude trebalo jer nije smeo pijan da vozi moju djecu – očajna je Dragana.

Njena mlađa kćerka Milica u udesu je zadobila povredu slezine i glave.

– Miličino stanje je i dalje teško, ali stabilno. Činimo sve da bude dobro i vjerujemo da hoće, a na konzilijumu smo se dogovorili da je bolje da do večeras ostane uspavana kako ne bi trpila ogromne bolove u vratu. Počinju da zacjeljuju rane i biće lakše u nastavku oporavka – rekao je doktor iz Dječje bolnice neutješnoj majci.

Porodica poginule Božidarke Đukić (23) iz Crvenke zanijemila je od tuge jer je izlazak u provod sa dečkom koštao života. Božidarkini majka Rada i otac Dragan sada moraju da brinu o trogodišnjoj unuci jer je Božidarku otac djeteta davno ostavio.

– Ovo nije smjelo da joj se dogodi! Njena kćerka je imala pravo na mamu – jecajući priča Dragana Horvat, drugarica nesrećne Božidarke, kojoj je namjeravala da kumuje, prenosi Blic.

Ona krivi Mihajla, koji ju je poveo u smrt, ali dodaje da je Božidarka bila srećna s njim.