Više javno tužilaštvo u Negotinu

Maji i Davoru prijeti 40 godina robije zbog nezapamćenog zločina

  • 14.02.2020. 15:58

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je danas optužnicu protiv Davora P. (35) iz sela Jabukovac i Maje B. (25) iz susjednog sela Dupljan zbog četvorostrukog ubistva na salašu u mjestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine.

Oni se optužnicom terete za teško ubistvo za koje im prijeti kazna od po 40 godina zatvora, rečeno je Tanjugu u tom negotinskom tužilaštvu, koje je takođe tražilo da se Davoru P. produži pritvor.

Maja B. se sada brani sa slobode, jer je bila puštena na slobodu u toku istrage.

Međutim, očekuje se da će i za nju tužilaštvo predložiti ponovno određivanje pritvora, jer je optužena za najteže krivično djelo, s obzirom da su u toku istrage pronađeni novi dokazi protiv nje.

Sumnja se da su Davor P. i Maja B. ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Optužnica je predata sudu koji treba da je potvrdi, a nakon toga optuženi i njhovi advokati će imati pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu.

Mediji su prenijeli da je Davor P. odmah priznao zločin, ali je kasnije promjenio iskaz i ustvrdio da je sve organizovala Maja B. jer su, navodno, Kazimirovići imali para.

Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu.