Sve povezano sa akcijom "Storidž

Mađarska policija na bizaran način otkrila drogu, uhapšen državljanin BiH

  • 25.12.2020. 17:33

U oktobru ove godine u Mađarskoj, u blizini Budimpešte uhapšen je državljanin BiH (71) u čijem kamionu je pronađeno oko osam kilograma skanka.

Sve se desilo sasvim slučajno, a droga je otkrivena nakon što vozač iz BiH nije mogao da izađe iz rolne papira u koju se zaglavio u prikolici svog kamiona.

Patrola koja je došla da pomogne pronašla je jedan paket zapakovane droge.

Ugledavši paket, patrola je zatražila pojačanje i psa koji traži drogu, a pritom je zadržala vozača iz BiH, koji je u međuvremenu bio liječen zbog lakših povreda, i jednog Mađara koji je pokušao da pomogne, dajući vjerodostojno objašnjenje za svoje prisustvo.

Službeni pas je pronašao sumnjivu torbu sa lijekovima, koja je prema preliminarnom mišljenju hemijskog vještačenja, sadržavala oko osam kilograma delta-9THC.

Međutim, prije nego što je policija mogla da se pohvali zaplijenom, priča se nastavila. Ispitivanja su donijela takve informacije da se ispostavilo se da je paket koji je pronađen u kamionu bio kapljice u moru, a zarobljeni 22-godišnjak nije bio na parkingu zbog svoje filantropske namjere.

Naime, tog jutra, 22-godišnji Mate A. stigao je na odmaralište sa svojim prijateljem Danielom B. po drogu, ali se onda desila bizarna situacija. Dok je podizao posljednju torbu, vozač je pao i zaglavio se u jednoj od rolni papira. Dok se Daniel B. odvezao sa dijelom robe, njegov prijatelj je dolazećim patrolama ispričao priču u kojoj je pokušavao da pomogne čovjeku koji se zaglavio.

Nekoliko sati kasnije policija okruga Pešta pronašala je još deset identičnih paketa, a pretresom na još dvije lokacije gotovo 90 kilograma droge.

Istražno odjeljenje sjedišta policijske uprave Pešta sprovodi dalji postupak protiv 71-godišnjeg vozača iz BiH zbog posjedovanja droge i protiv Mate A i B. Daniela zbog osnovane sumnje da su trgovali drogom. 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм