Ministar unutrašnjih poslova Srpske

Lukač: Državljani BiH deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom

10:35, 13.04.2019.
Thumbnail
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da trojica državljana BiH, koji su deportovani iz Njemačke zbog povezanosti s terorizmom, mogu biti opasnost za bezbjednost u BiH i da moraju biti pod kontrolom ako se pojave na teritoriji Republike Srpske.

Lukač je naveo da se na njih mora obratiti pažnja i da se mora znati kuda se kreću, sa kim se druže i kakve kontakte imaju. 

"Oni su svakako predmet naše pažnje i u budućem periodu. Ako se pojave na teritoriji Republike Srpske, moraju biti apsolutno pod kontrolom. Oni mogu da budu potencijalna opasnost za bezbjednost u BiH. Između ostalog, zbog toga su i deportovani iz druge zemlje", rekao je Lukač. 

On je dodao da su prvo iz medija dobijene informacije o tome da su oni prebačeni iz Njemačke i da su pušteni na slobodu. 

"Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP Srpske, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo", istakao je Lukač.