Važno uočiti simptome

Ljekari djevojčici (3) rekli da je neuhranjena, ona preminula od rijetke bolesti

  • 04.09.2019. 16:34

Majka preminule devojčice je željela svoju priču da podijeli sa svijetom kako bi podigla svijest o ovoj opakoj bolesti sa smrtonosnim posledicama a koju je jako teško dijagnostikovati.

Strašna tragedija zadesila je bračni par Flanegan-Gib. Njihova djevojčica Ifa preminula je od misteriozne bolesti u trećoj godini.

Kada su je sredinom juna ove godine doveli u bolnicu zbog bolova u stomaku, ljekari su rekli da se radi o uobičajenoj dječijoj opstipaciji, da joj crijeva ne rade kako treba i da zbog toga nema stolicu.

Međutim i pored laksativa Ifi ni u narednim danima nije bilo bolje. Ajliš, djevojčicina mama, odvela je kod drugog ljekara. Njegova dijagnoza je bila neuhranjenost. Stručnjak je procijenio da se dijete ne hrani pravilno i da zbog toga njeno tijelo trpi.

U naredne tri nedjelje, Ifu je pregledalo 11 različitih doktora. Većina se složila da je riječ o dečjoj opstipaciji. Sve dok nisu dobili pravu dijagnozu - kanceru koji je nastao iz jajnih ćelija. Zapravo, riječ je rijetkom obliku tumora koji se kod djece može "javiti" praktično dok su u majčinom stomaku. Kancerogene ćelije se iz jajnika sele i nastanjuju neki drugi organ gde se vremenom pretvaraju u tumor. U Ifinom slučaju, tumor je zahvatio jetru.

Pet dana nakom što su ljekari konačno ustanovili od čega boluje, Ifa je iznenada preminula.

"Osećala sam da nešto nije u redu, već je bila jako slaba, jedva je disala. Umrla je u  mom naručju", ispričala je Ajliš koja je željela svoju priču da podijeli sa svijetom kako bi podigla svijest o ovoj opakoj bolesti sa smrtonosnim posledicama, a koju je jako teško dijagnostikovati.

Simptomi kod djece:

- nemogućnost ili poteškoće sa uriniranjem i opstipacija

- otoci na raličitim dijelovima tijela

- bolovi u leđima i kostima uopšteno

- padavica ili promjene ponašanja

- modrice, bljedilo kože i osipi

- krvarenje iz nosa

- konstantan osećaj umora

- simptomi nalik prehladi

- povraćanje

- visoka temperatura

- gubitak na težini

- zadihanost i poteškoće s disanjem

- promjene na očima

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм