Likvidacija na Krfu: Škaljarac za milion evra izdao ubijene Kožara i Hadžića

  • 08.08.2020.08:29

U ovom trenutku postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i S. L. ubijen....

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi takozvanog škaljarskog klana, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti "tiper", prenosi Telegraf.rs.

Prema operativnim podacima policije u regionu, riječ je o škaljarcu S. L. (37) iz Podgorice, koji se pojavio na oba mjesta u Grčkoj uoči krvavih smaknuća članove rivalske kriminalne grupe. U ovom trenutku, međutim, postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i on ubijen.

Potraga za S. L. traje već izvjesno vrijeme, odnosno od 23. jula, kada su na grčkom ostrvu izrešetani Baranin Kožar i Užičanin Hadžić. Njegov DNK, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen je u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović.

- U listinzima telefona ubijenog Stamatovića, kao i Kožara, vidi se tijesna veza, ali i direktna komunikacija sa S. L. - navodi izvor "Novosti".

- I Stamatović u Atini i Kožar na Krfu danima prije zločina bili su gotovo svakodnevno na vezi sa Podgoričaninom. Života ih je najvjerovatnije koštala činjenica što je njihov čovjek od velikog povjerenja prešao na stranu kavčana.

Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Evrope, ali su imali povjerenje u njega. Prema nekim informacijama, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac - dodao je izvor beogradskog lista.

Koji je razlog za to da S. L. pređe u suparnički tabor kavčana, zasad se samo nagađa. Pretpostavlja se da je riječ o najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije o obje lokacije, ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u samom Kotoru.

- Postoje jake indicije da je, u međuvremenu, S. L. ubijen - navodi izvor "Novosti".

- Kao mjesto zločina pominje se Španija, kao i da je tijelo zakopano. Teško je reći da li se to zaista i dogodilo ili je neko "prosuo priču". Činjenica je da ga nema, da mu se gubi svaki trag na Pirinejskom poluostrvu i to neposredno poslije dvostruke likvidacije na Krfu.

Nekoliko je verzija o nestanku i potencijalnoj smrti Podgoričanina. Po jednoj, uklonili su ga kavčani kao opasnog svjedoka, ali i čovjeka koji bi "mogao i njih da namjesti". Po drugoj, škaljarci su otkrili njegovu dvostruku igru i učešće u surovim likvidacijama u Atini i na Krfu. Poslije ubistva Kožara i Hadžića, pojavila se i informacija o trećoj žrtvi, koja je ranjena - objašnjava sagovornik lista.

- U početku se vjerovalo da je riječ o S. L., pogotovu što je, navodno, njegov DNK pronađen u vili. Sudbina te tajanstvene treće osobe je i dalje enigma. Sada se provjerava da li je na bilo koji način ovaj Podgoričanin povezan i sa drugim likvidacijama škaljaraca u Evropi.

U bezbjednosnim strukturama u Srbiji i Crnoj Gori već nekoliko dana može da se čuje da je S. L. mrtav. Razmjenjuju se podaci i sa nekoliko evropskih država kako bi se utvrdila tačnost informacije, ali i mjesto zločina.

Potragu za njim otežava činjenica da je kod sebe imao falsifikovana dokumenta. Izvori iz podzemlja navode da je ubijen i zakopan.