UKC Republike Srpske

Lice povrijeđeno na građevini odbilo hospitalizaciju

12:01, 28.11.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Pacijent čiji su inicijali P.L. (34), koji je teže povrijeđen kada je pao sa stambene zgrade u banjalučkom naselju Borik tokom izvođenja građevinskih radova, odbio je hospitalizaciju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske i samovoljno napustio ovu zdravstvenu ustanovu.

Pacijent je dovezen u Urgentni centar sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka juče u 12.50 časova, saopšteno je iz UKC-a.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da je lice čiji su inicijali P.L. teže povrijeđeno kada je tokom izvođenja građevinskih radova palo sa stambene zgrade u banjalučkom naselju Borik, te da je zbrinuto u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske.

U saopštenju je navedeno da su službenici Policijske uprave Banjaluka juče postupili po prijavi da je u Ulici Novice Cerovića u Banjaluci lice P.L. palo sa prve etaže stambene zgrade.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici u saradnji sa republičkim Inspektoratom za zaštitu na radu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da bude dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.