Ležala zbog ubistva bebe: U zatvoru preminula Radmili Milosavljević

  • 28.09.2020. 22:19

Radmili Milosavljević (34), koja je bila u pritvoru u CZ zbog sumnje da je ugušila petomesečnog sina, iznenada pozlilo, a uzrok smrti se ispituje

Radmila Milosavljević (34), osumnjičena za ubistvo petomesečnog sina u aprilu 2019. u selu Petlovača kod Šapca, preminula je preksinoć u Centralnom zatvoru u Beogradu. Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, ženi je pozlilo u nedjelju oko 21 sat.

Onesvijestila se

- Pritvorenica je odmah odvedena na pregled u Specijalnu zatvorsku bolnicu, a na ulazu u ambulantu izgubila je svijest. Zavodski ljekar je započeo reanimaciju, a ubrzo su stigli i ljekari Hitne pomoći, koji su konstatovali smrt. Tijelo je upućeno na obdukciju, a u skladu za zakonom, Zavod je obavijestio tužilaštvo i policiju - rečeno je u UIKS.

Milosavljevićeva se devet mjeseci nalazila u pritvoru zbog teškog ubistva.

- U aprilu prošle godine je prijavljena smrt dječaka, starog pet mjeseci. Majka je rekla da je dijete preminulo u kolicima. Konstatovano je da je po prijemu u bolnicu dječaku iz usta i nosa išao mliječni sadržaj, pomiješan sa sukrvicom, ali da nije disao - objašnjava izvor.

Kako kaže, Radmila je nakon smrti sina, odlazila kod psihijatra na liječenje.

- Osam mjeseci kasnije, ona je psihijatru priznala da je kriva za smrt sina. Rekla je da je namjerno usmrtila bebu tako što joj je rukama zapušila nos i usta i da je držala tako sve dok dijete nije prestalo da diše - kaže izvor i dodaje da je ljekar o jezivom priznanju obavijestio policiju. - Krajem decembra 2019. pokrenuta je istraga i, nažalost, utvrđeno je da je Radmila zaista ubila dijete. Tada je i uhapšena - kaže izvor. Radmila i njen suprug su prošle godine, nakon smrti dječaka, primili novinare u kuću. Radmila je u crnini i u suzama opisivala kako joj je sin Kristijan umro.

Primijetila da ne diše

- Spremila sam mu mlijeko, pojeo je svega 20 grama, a kad je podrignuo, spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula, a on je već zaspao. Poslije toga više nisam mogla da ga probudim, a primijetila sam i da ne diše - jecala je majka:

- Rodila sam ga u sedmom mjesecu, imao je malu kilažu. Dva mjeseca je bio u bolnici u Beogradu. Ljekari su uspjeli da ga spasu i rekli su da ima aritmije, šum na srcu i problem sa štitnom žlijezdom. Ipak, lijepo je napredovao i bio je veseo. Majka je tada rekla i da je godinu dana ranije izgubila bebu na porođaju.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок