Uhapšeni na granici

Kriminalci sa Sokoca ubili predsjednika FK Bežanija?

19:59, 17.10.2019.
Izvor: novosti.rs
Velimir Simić, član kriminalne grupe sa Sokoca, uhapšen je prije nekoliko dana prilikom ulaska u Srbiju.

Simić, koji uhapšen po potjernici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sumnjiči se da je 2006. godine postavio i aktivirao eksploziv i usmrtio Gorana Mijatovića Mitu, predsjednika FK Bežanija, i njegovog tjelohranitelja Slavka Novkovića. Kako pišu Novosti, Simić je pao na granici, nakon što je iz BiH ušao u Srbiju. U međuvremenu određen mu je pritvor.

Tužilaštvo je naložilo da se obave dodatna vještačenja dokaza, koji su prikupljeni 2. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebanovića 47 na Bežanijskoj kosi, u Beogradu.

Tada je, između ostalog, pronađen i biološki materijal, kako na ostacima eksploziva, tako i na automobilu za koji je bila prikačena paklena naprava. Taj DNK trag je bio nepoznat, ali se sumnjalo da pripada Simiću. Naloženo je vještačenje i rezultat treba da bude gotov do kraja sedmice.

Ukoliko se Simić direktno poveže sa ovom likvidacijom, biće to prvi čovjek koji će odgovarati za ubistvo Mite sa Bežanije i njegovog tjelohranitelja.

Mijatović i Novaković nastradali su u momentu kada su prilazili svojoj “škodi”. Tada je eksplodirala bomba, koja je bila podmetnuta ispod Audija 80, parkiranog pored Mijatovićeve “škode”. U “audiju” je policija pronašla Simićev DNK trag, na osnovu čega je i doveden u vezu sa cijelim slučajem.

Zbog tog zločina u pritvoru u Srbiji je ranije bio i Milomir Pajić iz Sokoca, koji je u nedostatku dokaza pušten na slobodu i optužnica protiv njega nikada nije podignuta.

Prema operativnim podacima, Pajić je ukrao “audi” i predao ga Simiću, koji ga je određeno vrijeme čuvao u svojoj garaži. Simić je vozilo navodno predao, takođe članu sokolačke kriminalne grupe Slaviši Bilincu zvanom Bili. Sumnja se da su on i Simić direktni izvršioci zločina.

Bilinac je već godinama nedostupan istražnim organima i vodi se kao nestao od 2007. godine. Kriminalac Darko Elez je čak tvrdio da je Bilinac u avgustu 2007. godine otet i ubijen, a da je njegovo tijelo sahranjeno na Trebeviću, što zvanično nikada nije potvrđeno.