Ubili ih lopatom i šrafcigerom

Krajina u šoku zbog ubistva koje su izvršili maloljetnici

  • 24.03.2019. 19:13

Stravičan zločin koji je potresao Krajinu ne prestaje da šokira. Deset evra, laptop i nešto nakita je sve što su maloljetnici odnijeli iz kuće bračnog para nakon što su ih ubili. 

E.Đ. i T.S. koji su  osumnjičeni za svirepo ubistvo su 2003. godište. Nezvanično, oni su zločin priznali i to da su penzionere Salka i Fatimu Đogić ubili lopatom i šrafcigerom. O hladnokrvnosti dvojice napadača govori i podatak da su nakon što su ubili dvoje staraca uzeli njihov automobil i vozali se nekoliko sati.

Kasnije su automobil ostavili u blizini kuće žrtava. Za sobom su ostavili i niz tragova koje su istražioci i prikupili. U kući su zatekl lokve krvi ali i tragove borbe. Iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona ne otkrivaju previše detalja posebno jer se za brutalno dvostruko ubistvo sumnjiče maloljetnici. 

"Ova lica se i dalje nalaze na kriminalističkoj obradi ša će nakon što budu predani postupajućem tužioci biti odlučeno o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora. Danas je u toku obdukcija tijela ubijenih u naktonalnoj bolnici doktor Irfan Ljubijankić Bihać", kaže Irena Marjanović portparol Kantonalnog tužilaštva Unsko- sanskog kantona.

Stanovnici naselja Šumatac u kome se zločin dogodio su u šoku. Pričaju da znaju da su tinejdžeri problematični ali da nisu znali na šta su zaista spremni. Kako kažu jedan od ubica protjeran je iz Amerike. Ne pamte da se bilo šta slično u njihovom kraju dogodilo.

"Sad je to za Šumatac velika tuga, žalost, šta reći više, nista se ovako nije desilo nikad, a kamoli stariji", kaže Elvedin Đogić, rođak stradalih.

Oba napadača živjelu su u blizini ubijenog para a jedan od njih je i rođak Đogića. Đogići su imali pet sinova, svi oni žive u inostranstvu. Ubijeni Salko Đogić stekao je penziju u Sloveniji pa se za sada kao motiv ubistva navodi koristoljublje.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.