Akcija "Egipat"

Kozarska Dubica: Uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja migranata

  • 06.02.2020. 12:31

U policijskoj akciji "Egipat" na području Kozarske Dubice uhapšene su tri osobe zbog krijumčarenja migranta, potvrđeno je za Srpskainfo u Policijskoj upravi Prijedor.

Oni su pojasnili da su akciji izveli službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Prijedor i Policijske stanice Kozarska Dubica u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet.

– Akcija je izvedena na području Kozarske Dubice u vremenskom periodu od 31. januara do 04. Gebruara. Akcija je  usmjerena na sprečavanje krijumčarenja migranata. Tokom akcije preduzeto je niz aktivnosti koje su rezultirale hapšenjem A.B. iz Bosanskog Petrovca, A.D. iz Bihaća i A.G. državljanin Egipta sa privremenim boravkom u Bihaću – pojasnila je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Ona je rekla da se uhapšeni terete da su izvršili krivična djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, kao i krijumčarenje ljudi.

– Osumnjičeni se terete da su kao organizovana grupa u više navrata izvršila ilegalan transport i krijumčarenje migranata sa područja Bihaća na područje Kozarske Dubice – istakla je Pačarizova.

Dodala je da je tokom ove akcije u utorak uveče na području Donje Gradine pornašeno 15 migranata iz Egipta, koj je A. B. kombijem "mercedes vito" dovezao iz Bihaća.

Prilikom kontrole navedenog vozila pronađen je i privremeno oduzeti gumeni čamac sa pripadajućom opremom kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku aktivnosti u Bihaću je izvršen pretres prostorija koje privremeno koristi lice A.G. gdje su takođe pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина