Osumnjičeni uhapšen

Kosovska policija negira da se spremao teroristički napad na Dečane: "Jedan dio je istina, drugi ne"

  • 17.11.2019. 19:38

Osumnjičenog je kosovska policija uhapsila i tereti ga za krivično djelo razbojništva i prisile.

Kossev podsjeća na vijest da je jedan kosovski Albanac juče policiji prijavio da je jedna osoba njega i njegovog sina opljačkala i tjerala da "izvrše teroristički napad" na Manastir Visoki Dečani.

U hitnom izvještaju Kosovske policije, takozvanom "Flaš reoportu" u koji je i Kossev imao uvid, navodi se da su juče popodne dvojica Albanaca, otac i sin, (H.H. i J.H) prijavila slučaj pljačke i prinude.

Kako su naveli, osumnjičeni Albanac, A.Y. (38), oteo im je torbu i mobilni telefon i "prinuđavao da izvrše teroristički napad na Manastir Visoki Dečani".

Hodža, portparol policije Kosova, potvrdio je dio tog izvještaja koji se odnosi na pokušaj pljačke, dok je rekao da je provjerom naknadno utvrđeno da navodi o napadu na manastir nisu tačni.

- Osumnjičenog je Kosovska policija uhapsila i tereti ga za krivično djelo razbojništva i prisile, a "podaci o napadu na manastir su provjereni i ispostavilo se da su netačni - rekao je Hodža.

Objasnio je da je građanin koji je podnio prijavu policiji, "koristio priču vezanu za prošlost osumnjičenog da bi zavarao službe bezbijednosti", ali nije objasnio zašto bi taj građanin to učinio.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић