Slučaj "Dragičević"

Košarac: Ivanić saznanja da podijeli sa institucijama, a ne sa novinarima

  • 28.12.2018. 15:00

Član Predsjedništva SNSD-a i predsjedavajući Kluba poslanika te partije u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić svoja saznanja o smrti Davida Dragičevića treba da prenese nadležnom tužilaštvu u Banjaluci, a ne medijima u Srbiji.

"Po optužbama koje iznosi u medijima u Srbiji reklo bi se da Ivanić o tom tragičnom slučaju zna nešto više nego što znaju MUP Republike Srpske i nadležno tužilaštvo. Pozivam ga da ta saznanja odmah podijeli sa nadležnim institucijama, a ne sa novinarima", rekao je Košarac Srni, komentarišući izjavu koju je Ivanić dao beogradskom listu "Danas". 

Prema riječima Košarca, funkcioneri PDP-a, uključujući i Ivanića, najglasniji su u političkoj instrumentalizaciji tragedije porodice Dragičević, kao i u neosnovanim optužbama na račun vlasti od koje su, prije samo dva mjeseca, katastrofalno poraženi na izborima. 

"Budući da nemaju nikakav drugi ozbiljan program, PDP-ovci su veći dio glasova u Banjaluci dobili bezočno iskorištavajući tragediju porodice Dragičević i proteste grupe `Pravda za Davida`. Sada moraju da pravdaju te glasove, kao značajna strana ulaganja u tu partiju u proteklim godinama", poručio je Košarac. 

On je dodao da je sve jasnije da se protesti u Banjaluci vode i finansiraju iz određenih inostranih centara moći, koji bi podrivanjem vlasti u Republici Srpskoj i opstrukcijom formiranja zajedničkih institucija vlasti u Sarajevu da ostvare svoje političke ciljeve u BiH i na cijelom Balkanu. 

"Zato Mladen Ivanić, kao jasan eksponent tih centara moći, putem medija u Srbiji šalje lažnu sliku o `brutalnoj prezentaciji policijske sile i masovnim demonstracijama naroda u Banjaluci`. Svima je jasno da nije tačno ni jedno ni drugo", naglasio je Košarac. 

On je naveo da opozicija u Republici Srpskoj, prema nalozima njihovih inostranih šefova, po svaku cijenu želi da ovu politički modeliranu priču uključi i vlast i mediji u Srbiji. 

"Ostaće zapamćeno šta rade Ivanić, /Dragan/ Mektić i ostali u trenutku kada Srbija bije odlučujuću bitku za status Kosova i Metohije. Što se nas u Republici Srpskoj tiče, u ovaj slučaj niko ne treba da se miješa osim nadležnog tužilaštva koje treba da radi svoj posao", poručio je Košarac.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина