Tijelo pronađeno pored peći

Komšije nastradale Jovanke: Ovo je užas

11:06, 25.01.2020.
Izvor: avaz
U naselju Glamoč u Goraždu danas tuga. Komšije i porodica Jovanke Droce, koja je nastradala sinoć u požaru u porodičnoj kući, i dalje su u šoku.

- Svi su je zvali teta Joka, ujna. Bila je predobra žena, igrala se s djecom stalno, jer nije imala svoju djecu, stvarno niko nema nijednu ružnu riječ za nju da kaže - izjavio je njen komšija Alen Selimović, koji je ujedno i  predsjednik Mjesne zajednice Goražde 2. 

Selimović je za "Avaz" ispričao da je gledati kuću kako gori bio strašan prizor, vatra je doslovno gutala objekt.

- Kada je došla njena porodica i ispričala kako je teta Joka najvjerovatnije u kući jer tog dana nigdje nije išla, svi smo se nadali da je otišla kod komšija ili rodbine - ispričao je Selimović.

Iako su vatrogasci nadljudskim naporima pokušavali ugasiti vatru, to je bilo skoro pa nemoguće.

- Juče smo se vidjeli, zvao sam je da mi iznese neku pletenku za rakiju. Ona iznijela i nosi još glavušu od janjeta razbijenu napola. Pitala me hoću li malo mozga, rekoh neću, imam, ne treba mi - priča vidno potreseni Luka Marković.  

Nakon toga je, priča Marković, otišao kući.

- U 21:20 mi je zazvonio telefon, mislio sam da je neko od lovaca, kad komšinica Nisa iz Glamoča kaže: "Komšija, gori kuća Jokina i ja se spremim i dođem ovdje - kaže Marković.

Kako tvrdi, strašno je bilo to gledati.

- Malo je onakvih žena, o Jovanki nema jednog negativnog slova, sve komšije će to potvrditi - ispričao je sa suzama u očima njen komšija Luka Marković.