Usred noći čuli zapomaganje

Komšije iz zgrade u šoku nakon vijesti da je dječak pao sa terase

20:48, 22.10.2019.
Izvor: Blic
Sedmogodišnji dječak iz Niša pao je juče oko četiri časa iza ponoći sa trećeg sprata zgrade u Gornjomatejevačkoj ulici 110b u Nišu, sa visine od oko devet metara, i samo čudom nije teže povrijeđen.

On je zadobio samo nagnječenja i kontuzije jer je pao na travnjak ispred zgrade, ali će preventivno ostati u bolnici još nekoliko dana kako bi ljekari pratili njegovo zdravstveno stanje, piše Blic.

U niškoj policiji kažu da im je iz Kliničkog centra u Nišu prijavljeno oko 4.40 časova da je primljen dječak koji je pao sa trećeg sprata zgrade i da je o slučaju obavješteno Više javno tužilaštvo u Nišu.

"Dječak se probudio u toku noći i krenuo je da traži majku po stanu, koja se u to vrijeme tuširala u kupatilu. Budući da nije imao ključ od vrata sobe u kojoj je bio, prema nezvaničnim informacijama, pokušao je da se preskoči sa terase na terasu pa je tako došlo do pada sa trećeg sprata zgrade. Na sreću, pao je na travu ispred zgrade, koja je ublažila pad", kaže izvor.

Za sada je nejasno kako je mališan uspio da se popne na ogradu terase, od koje je znatno niži.

"Vjerovatno je planirao da pređe u drugu sobu kada je izgubio ravnotežu i pao na travnjak ispred zgrade. Majka je izašla uskoro iz sobe i vidjela da djeteta nema u krevetu. Ubrzo je čula njegovo zapomaganje s travnjaka koje je uznemirilo čitavu zgradu. Prestravljena žena odmah je istrčala ispred zgrade", kaže izvor Kurira.

"Usred noći čula sam kako dijete doziva majku"

Komšije iz zgrade u šoku su nakon vijesti da je dječak pao sa terase, što su saznali od novinara. Majku dječaka, vele, ne poznaju dobro, jer tu žive u proteklih godinu dana.

"Oko tri ili četiri časa iza ponoći čula sam neko dozivanje kao kroz san, kao da dijete doziva majku. Mislila sam da je moje dijete, ali sam onda ustala i shvatila da se čuje iz njihovog stana. Šta je bilo poslije toga, ne znam. Od komšija sam čula da je dječak pao sa terase, ali da srećom nije teže povrijeđen", kaže jedna od komšinica iz zgrade.

O slučaju koji se samo pukom srećom završio bez najtežih posljedica, obaviješteno je Više javno tužilaštvo.

"Naloženo je vršenje uviđaja u stanu i čeka se izvještaj policije pa će tužilaštvo nakon toga odlučiti o daljim potezima, kaže portparol VJT Borislav Radonjić.

Majka dječaka, koja ga podiže kao samohrani roditelj, nije se do sada obraćala Centru za socijalni rad u Nišu, kažu u ovoj instituciji.

U Kliničkom centru u Nišu kažu da dječak nije teže povrijeđen, već da ima samo nagnječenja i kontuzije te da je zadržan zbog opservacije.

Zapečaćen stan

Vrata stana u kojoj je dečak živeo sa majkom juče su bila zaključana i oblijepljena policijskom trakom zabrane ulaska. Komšije nisu znale šta se desilo niti bliže poznaju majku dječaka.