Sarajevo

Komemoracija ubijenim policajcima: Časno i pošteno obavljali svoj posao

  • 29.10.2018. 11:32

Porodica, prijatelji i kolege svirepo ubijenih sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su dali svoje živote vršeći plemenitu dužnost, odali su počast dvojici čuvara zakona u prostorijama Opštine Novi Grad.

"Tuga koju pišemo svi zajedno i praznina koja ostaje za njima teško je opisiva riječima. Osjećaji se ne mogu opisati", riječi su kojima je otvorena današnja komemoracija ubijenim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prije nego su Adisove i Davorove kolege smogle snage da se kroz nekoliko riječi prisjete ovih poštenih, profesionalnih, odanih i veselih policajaca, prisutni u opšinskoj sali odali su im počast.

Komesar sarajevskog MUP-a Mevludin Halilović kazao je kako je u ovako teškim trenucima teško pronaći pravi način da se iskažu sva tuga i bol.

"Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice Šehović i Vujinović, gubitak za sarajevsku policiju u čijim redovima su njih dvojica davali maksimalan doprinos obavljajući sve svoje poslove i zadatke predano i profesionalno te gubitak za Kanton Sarajevo i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ličnim primjerom su pokazali šta znači časno i predano obavljati policijski posao te koliko je to težak, rizičan i opasan posao. Svi smo ogorčeni i potreseni ovim gubitkom, ali ćemo zbog njih dvojice nastavljati obavljati naše poslove na najbolji mogući način. Uvijek ćemo ih pamtiti i pominjati kao primjer. Porodicama Šehović i Vujinović uvijek će biti otvorena vrata MUP-a KS, uvijek će imati našu podršku. To je najmanje što možemo učiniti za njih", istakao je Halilović.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić kazao je kako je more tuge, bola, bijesa, gorčine i prezira u svima koji žale za Davorom i Adisom.

"Opraštamo se od dvojice ljudina, dva primjerena sina, dva muža i oca, za braćom, prijateljima i kolegama za koje je nemoguće pronaći riječi kojima bismo ih u potpunosti opisali. Svjesni smo mi da se svi možemo naći u situaciji u kakvoj su se našli naši heroji. Birali smo da budemo na strani istine, pravde, plemenitosti, dobra i zakona, da služimo štitimo i pomažemo naše građane i državu. Nema države bez građana, niti građana bez države. Policija je u tome poseban stub države. Tako su i njih dvojica birali. Tako su birali svi policajci koji su dali svoje živote braneći ovu zemlju. Dali su svoje živote zarad mira i sigurnosti. Imamo obavezu čuvati i njegovati uspomenu na njih, pomoći njihovim najbližim, a zločince imamo obavezu izvesti pred nadležni sud kako bi bili adekvatno kažnjeni. Neće nas nikad pobijediti", naglasio je Hadžiabdić.

Ubijeni policajci biće sahranjeni danas.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок