Kolumbijka mu došla glave: Ubice locirale Stojanovića preko Instagrama

08:05, 14.09.2020.
Izvor: Kurir
U stravičnoj eksploziji koja se dogodila u nedjelju usred bijela dana, oko podneva, u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu, smrtno je stradao Strahinja Stojanović (30), dok je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je bila na suvozačevom mjestu, lakše povrijeđena.

Pod Stojanovićev džip BMW X5 bila je postavljena eksplozivna naprava, koja je aktivirana dok je vozilo bilo u pokretu. Od siline detonacije, vozilo je bukvalno prepolovljeno, dijelovi su bili rasuti svuda po kolovozu, a prema riječima očevidaca, Stojanović je ležao na ulici sve do dolaska Hitne pomoći, dok mu je Kolumbijka držala glavu u naručju.

Ekipa Hitne pomoći prevezla je povrijeđene Stojanovića i Sonju Suarez Gomez u Urgentni centar. Stojanoviću su amputirane obje noge, međutim, teške povrede unutrašnjih organa bile su kobne, pa je ubrzo izdahnuo.

O ovom Zemuncu, koji je dobro poznat srpskoj policiji, doskoro su stizale vijesti da je u Španiji, te da se oženio djevojkom koja je bila mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (22), koja je prije dvije godine godine bila povrijeđena u identičnom pokušaju ubistva Stojanovića u zemunskom naselju Nova Galenika.

Operativni podaci policije ukazuju na to da su oni koji su spremali Stojanovićevu likvidaciju, njega najvjerovatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja se od njega nije odvajala posljednjih šest mjeseci. Ona je vrlo aktivna na “Instagramu”, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa nastradalim Stojanovićem.