Vozio automobil bez vozačke dozvole.

Kod maloljetnika pronađena veća količina novca bez porijekla

  • 19.11.2018. 10:59

Maloljetnik sa većom količinom novca za koju se sumnja da je proistekla iz krivičnog djela prevara, zaustavljen je od fočanske policije a da pritom nije imao položen vozački ispit i sa sobom je imao gasni pištolj, saopštili su iz Policijske uprave Foča.

U saopštenju se navodi da su policajci zaustavili i kontrolisali sedamnaestogodišnjeg vozača "golfa četiri" iz Foče u petak, 16. novembra, oko 21.10 časova u Ulici Maka Dizdara, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja.

Maloljetnik je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a prilikom saobraćajne kontrole dobrovoljno je predao policiji gumenu palicu, gasni pištolj i metke za pištolj, te veću količinu novca.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, od lica iz Foče čiji su inicijali D.N. /19/, vlasnika "golfa", privremeno je oduzeto to vozilo zbog postojanja osnova sumnje da potiče iz krivičnog djela prevara.

Dežurni tužilac naložio je da budu preduzete sve mjere i radnje u skladu sa odredbama o Zakonu o postupanju sa maloljetnicima s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela prevara, falsifikovanja isprave i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Тагови: