Samoubistvo u Sarajevu

Kćerka Milića Vukašinovića se predozirala 

09:22, 25.07.2018.
Izvor: avaz
Thumbnail
Maja Avdibegović (35) kćerka Milića Vukašinovića, bivšeg bubnjara „Bijelog dugmeta“ i frontmena „Vatrenog poljupca“, u sarajevskom naselju Jezero sinoć oko ponoći izvršila je samoubistvo.

Kako "AVaz" saznaje od izvora bliskog istrazi kćerku doktora za rokenrol mrtvu je pronašla prijateljica koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali Maji na žalost nije bilo spasa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage i nakon spoljašnjeg pregleda tijela utvrđeno je da je uzrok smrti najvjerovatnije predoziranje narkoticima ili lijekovima.

Inače, Maja je 1. juna ove godine takođe pokušala izvršiti samoubistvo kada je žiletom prerezala vene u kupatilu. Tada je spašena pravovremenom reakcijom ekipe Hitne pomoći iako je bila poprilično iskrvarila te je prevezena na Psihijatrijsku kliniku gdje je bila podvrgnuta određenim tretmanima.

Popularni muzičar i njegova kćerka sudeći po njenim medijskim istupima nakon pokušaja samoubistva u junu nisu bili u dobrim odnosima, prenosi Avaz.ba.

Maja je prije ovoga dva puta dizala ruku na sebe, a za svoje stanje krivila je, sudeći prema njenim medijskim izjavama, oca Milića.

Poznati rok muzičar je Maju dobio u prvom braku sa suprugom Verom, a trenutno živi u Beogradu. Inače, Maja se dugo godina borila sa zavisnosti o narkoticima.