Hrvatska

Kamion probio zaštitu ogradu na auto-putu i završio u suprotnoj traci

  • 02.03.2020. 15:20

Bili smo treći auto koji je naišao prije tog kamiona iz suprotnog smjera koji je probio ogradu i završio na našoj strani autoceste. Samo je odjedanput počeo ići lijevo, desno. Bilo je strašno, ispričala je čitateljka o teškoj nesreći na A3 kod Nove Gradiške, trećoj takvoj u zadnja četiri dana u kojima su kamioni na hrvatskim autocestama probijali ograde.

Čitaoc je medicinska tehničarka, kad je njen dečko zaustavio auto, odmah je izašla pomoći čovjeku zaglavljenom u kamionu. Nije izgledalo dobro. Dio metalne ograde zabio se u njegovu kabinu.

Vozač je nogama razbijao šajbu

- Da onaj auto koji je bio prvi nije usporio, kamion bi ga pogodio. Ne znam kako bi iko to preživio. Vozili smo se iz Osijeka za Zagreb. Čini se da je kamionu eksplodirala guma. Svi smo izašli van i počeli trčati prema kamionu. Vikali smo da neko zove Hitnu. Došli smo do prevrnutog kamiona, ograda je bila zabijena u vjetrobransko staklo. Odjedanput se staklo zatreslo. Vozač je udarao nogama da bi mogao izaći van - rekla je čitateljica.

Vozač je bio izgubljen

Do nje je dotrčalo još par ljudi koji su ga dočekali kada je razbio šajbu i skliznuo iz kamiona. Pomogli su mu da ustane i odveli ga na travu da se sjedne jer je bio dezorjentisan i u šoku.

Nije ništa razumio, ali iz suprotne strane je stao još jedan kamion turskih registracija kada su vidjeli da je jedan od njih, obukli markere na sebe i pretrčali u pomoć.

- Počeli su ga ispitivati i prevodili su nam na engleskom što se dogodilo i kako se osjeća. Držao se za glavu cijelo vrijeme i gledao u kamion - dodaje čitateljka.

Тагови: