Beograd

Kamere snimile napadača kako postavlja eksploziv ispod “poršea”

21:37, 13.10.2019.
Izvor: Blic
Policija i dalje traga za napadačima koji su u ponedjeljak pokušali da dignu u vazduh Lazara Vukićevića, koji je učestvovao u pucnjavi na Nikolu Vavića, navijača “Alkatraza”.

Skupocjeni “porše” eksplodirao je usred bijela dana na Vračaru, a bezbjednosne kamere snimile su nepoznatog muškarca u crnom prsluku i sa crnom kapom, kako na vozilo postavlja eksploziv, a potom se polako udaljava.

Kamere su snimile trenutak u kom “porše” leti u vazduh, kao i Vukićevića koji panično bježi sa mjesta napada i pokušava da pronađe zaklon.

Sumnja se da bi ovaj napad mogao biti odmazda za ranjavanje Nikole Vavića. Iako je automobil u vlasništu Lazarevog oca Milorada Vukićevića, od samog starta je jasno bilo da je postavljeni eksploziv bio namijenjen Lazaru, koji je najčešće upravljao ovim vozilom. Policija sada pokušava da rasvjetli da li je bomba trebalo da pošalje poruku mladiću ili je spletom okolnosti izbjegao sigurnu smrt.

Samo pukom srećom u ovom napadu nije bilo povrijeđenih. Kako je ispričao jedan od svjedoka eksplozije, dijelovi automobila letjeli su po 50 metara unaokolo.

– Parkirao sam motor u garažu dva-tri minuta prije nego što je bomba eksplodirala. Taman što sam ušao u stan, čuo se strašan prasak. Jezivo je bilo, prozori su se zatresli od detonacije – ispričao je jedan od komšija.

Video možete pogledati OVDJE.