Tragedija kod Dervente

Kabina pala na vozača kamiona i usmrtila ga

  • 28.01.2019. 20:54

Popravka kamiona, kako se pretpostavlja, koštala je života 59-godišnjeg vozača Milovana Railića, iz Banjaluke. Njegovo tijelo nađeno je priklješteno između kabine koja se podiže i prednjeg točka kamiona na magistralnom putu Doboj-Derventa, u derventskom naselju Modran.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da je policijska patrola u nedjelju oko 18 časova na šestom kilometru od Dervente, pored magistralnog puta primjetila kamion "mercedes".

"Između prednjeg točka kamiona, na kojem je bila spuštena kabina, i blatobrana uočena je osoba koja nije davala znakove života. Na lice mjesta izašao je doktor mrtvozornik Doma zdravlja, pripadnici Vatrogasne jedinice i Auto-moto društva iz Dervente. Identifikacijom je utvrđeno da je riječ o M. R. (59) iz Banjaluke - rekla je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Kako saznaju "Novosti" riječ je o Milovanu Railiću, iz Banjaluke, vozaču preduzeća "Braća Pavlović" d.o.o. za transport, trgovinu i usluge Laktaši.

Prizor sa mjesta tragedije bio je zastrašujući, a sve upućuje da je riječ o takozvanoj zadesnoj, odnosno slučajnoj smrti.

"Nesrećni vozač je očito popravljao kamion, sudeći po alatu kraj teretnog vozila. U kobnom trenutku, dok je popravljao kamion, teška kabina se obrušila na vozača i ubila ga. Silan teret ga je poklopio i samom mu nije bilo pomoći," rekao je izvor "Novosti".

Intervencija vatrogasaca i radnika Auto-moto društva bila je neophodna, zbog izvlačenja prignječenog tijela.

O svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj u cilju utvrđivanja tačnog uzroka ove nesvakidašnje tragedije.

"Naš radnik Milovan bio je izuzetno vrijedan i dobar čovek. Jednom riječi bio je za - deset! Iza njega su ostali supruga i dvoje dece, sin i ćerka - rekao je u telefonskom razgovoru za "Novosti" predstavnik laktaške firme "Braća Pavlović".