Uhapšen zbog mita

Jovo Jović sproveden u Tužilaštvo

  • 12.10.2018. 19:07

Jovo Jović, dugogodišnji šef dobojskog Odsjeka u Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Srpske pao je zbog rangiranja na listi stanova za izbjegle. Za tu uslugu, kako se sumnja, prošle godine je uzeo 1500 maraka, što je prijavljeno policiji. Zahtjev za isti iznos, istoj porodici, da završi posao, stigao je i ove godine. 

Realizaciju tranše ovoga puta pratila je policija. Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uhapsili su ga juče u Doboju na radnom mjestu. 

"Službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet danas su u Republičko javno tužilaštvo, uz izvještaj, sproveli lice čiji su inicijali J.J. (55) iz Doboja, zbog sumnje da je primilo mito kao rukovodilac dobojskog Odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske," saopšteno je iz MUP-a.

U MUP-a navode da je ovo lice, koje juče uhapšeno, sprovedeno u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, 

Vijest je stigla do lokanog kolektivnog centra. Tu je kažu rijetko dolazio.

„Ja nisam davala para nit je tražio da dajem para, ja sam se prije dvije godine uselila,“ kaže Mirjana Božić
„Dolazio je ovde išli smo mi tamo kad trebamo nešto, stvarno nisam imala baš nekih problema s njim,“ rekla je Slavojka Vidović.
„Sa mnom je dobar bio nisam nikad davao mita, nikakvih problema imao,“ rekao je i Mirko Mihajlović. 

Ranijih godina stanari kolektivnog centra su pisali peticiju za njegovu smijenu. Mimo kamera dobacuju: "I neka odgovara za ono što je radio." 

Spekuliše se da mu malverzacije nisu bile strane ni na drugim pozicijama koje je obavljao. Osim funckije šefa dobojskog odsjeka ministarstva za izbjeglice Jović je imao još jednu funkciju. Godinama je bio u upravi Rukometnog kluba Sloga“. 

Тагови: