Bijeljina

Još se traga za Cvikom Simićem i Ljubom Mićićem

  • 04.08.2019. 19:26

Još traje potraga za Cvikom Simićem i Ljubom Mićićem, koji su juče nestali kada se njihov čamac prevrnuo i potonuo u Savu nedaleko od Bijeljine. Za muškarcima tragaju ronioci, Granična policija, i bijeljinska Žandarmerija. Sava jeste niska, ali je zbog algi vidljivost jedva 20cm, da ronioci pipanjem pretražuju teren - kažu u civilnoj zaštiti.

"Od jutros već od osam sati smo ponovo na terenu, pretraživali su teren i ronioci, dvije ekipe su se spuštale niz vodu sve do ušća rijeke Drine, do Rače, ne bi li pronašli tijela, međutim za sada bezuspješno", kaže Zdravko Stevanović, komandir Jedinice za rad i spašavanje na vodi i pod vodom pri Civilnoj zaštiti Bijeljina.

Razlog prevrtanja čamca još nije poznat. Nesreća se desila juče oko 15.20 kod skele u Crnjelovu, a sve je, kažu očevici, trajalo kraće od pet minuta. Iako je drugi čamac koji se zatekao na Savi vrlo brzo došao do mjesta gdje su nestali, utopljenicima nije bilo spasa. Dva pedesetšestogodišnjaka iz mjesne zajednice Gradac inače rade u Austriji, a u Semberiju su došli na godišnji odmor. Njihov rođak, Mirko Mićić iz Crnjelova, kaže da je moguće da su imali premalen čamac, a prejak motor - ali i da je panika odradila svoje.

"Možda je odvrnuo malo veći gas, da se ona daska odvalila, počela voda da ulazi, počeo da tone. Čamac se propeo, oni su vidjeli da se uzdigao čamac, ljudi koji su gledali, ali ne znaju zbog čega", kaže Mirko Mićić, Crnjelovo.

Na licu mjesta je bio i gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić. Kako je juče potvrdio za medije, u rodbin
skim je vezama sa jednim od utopljenika - Ljubom Mićićem. Nadležni kažu da će se potraga nastaviti do daljnjeg. Ukoliko u naredna 24 sata tijela ne budu pronađena pod vodom, ocjenjuju da će ih Sava najvjerovatnije izbaciti na površinu.

Тагови: