Skočio u Veliku Moravu da pliva

Još od nedjelje traje potraga za Željkom: "Ne mogu da prihvatim da mi se jedinac utopio"

  • 10.07.2020. 17:17

Porodica, prijatelji i ronioci Žandarmerije od nedjelje po podne tragaju za Željkom Stankovićem (31) iz Ćuprije, nakon što je policiji prijavljeno da je skočio u Veliku Moravu da pliva i više nije izašao na obalu. Ovaj radnik “Ravanice” se, zasad, vodi kao nestao, a Željkova porodica se nada da se nije desilo najgore i da će se on odnekud pojaviti.

Na Fejsbuku njegova rodbina i prijatelji objavili su Željkovu fotografiju, navodeći da mu se 4. jula na Velikoj Moravi gubi svaki trag.

Kako Novosti saznaju, tog dana oko 18.30, Stanković se sa svojim poznanikom A.M. (24) šetao pored rijeke u blizini separacije iza benzinske pumpe “Mihajlović”. U jednom trenutku je svukao garderobu, ostavio torbicu koju je imao kod sebe i mobilni telefon, a zatim skočio u vodu.

Svjedok događaja, poslije izvjesnog vremena, kad mu se drug izgubio iz vidokruga, pozvao je telefonom njegovog oca, a on odmah policiju, koja je izašla na lice mjesta.
– Ne mogu da prihvatim da se moj jedinac utopio, da ga više nema! Nadam se da se spasao i negdje isplivao! Znam da je tog popodneva izašao sa jednim dečkom da popiju neko piće, a poslije sam saznao da su došli blizu obale reke. Mislim da je želio da se osvježi, okupa, pa je skočio u vodu i više nije izašao – priča, sa tugom, Novica Stanković, Željkov otac.

Policija je brzo stigla, pogledali su tragove, otiske, odnijeli Željkovu majicu, telefon, bicikl… Poslije je njegov drug dao izjavu, ali policija je morala da sačeka 24 sata da bi Željko bio proglašen nestalim, pa je potraga počela dan kasnije.

“Moj sin znao da pliva”

Po riječima Željkovog oca Novice, mladić je znao da pliva, mada je rijetko odlazio na Veliku Moravu. Uglavnom je ljeti posjećivao sa prijateljima bazene.

– Ne razumijem zbog čega su uopšte išli tamo. Strašan telefonski poziv druga mog sina uslijedio je kad sam tog dana došao sa posla. Odmah sam pojurio na rijeku i sačekali smo obojica policiju. Ipak, nada me ne napušta, a moja supruga je izgubljena od bola – kaže Novica.