Stravična saobraćajka u Zemunu

Jeziva slučajnost: Na Bojanov autobus naletio kolega koji ga je učio da vozi

16:06, 14.02.2020.
Izvor: novosti.rs
Za volanom autobusa na liniji 45, koji je juče ujutru u Zemunu usljed sudara sa automobilom naletio na autobus kojim je upravljao nastradali vozač Bojan Perać (31), bio je Bojanov instruktor Dragomir Ž. (52) koji ga je praktično učio da vozi. Njih dvojica su u prethodnoj firmi radili zajedno.

Nesreća se dogodila na uglu Tršćanske ulice i Cara Dušana u Zemunu u ranim jutarnjim časovima, kada je automobil marke “pežo” kojim je upravljao Adam R. (21) najprije udario u “četrdesetpeticu”. Od siline udarca, autobus je naletio na “petnaesticu” kojom je upravljao Perać.

Perać je zadobio toliko teške povrede da je izdahnuo na licu mjesta, dok su drugi vozač autobusa Dragomir Ž. (52), jedna putnica i Adam R. (21), vozač “pežoa”, povrijeđeni. Adam je ubrzo nakon ljekarskog pregleda priveden i kod njega je pronađena kesica marihuane. Takođe je utvrđeno da je sa probnom vozačkom dozvolom vozio u nedozvoljeno vrijeme.

Stravična nesreća potresla je juče cijelu Srbiju, posebno ako se uzmu u obzir mlade godine vozača Peraća, a ono što je ovu tragediju učinilo još jezivijom jeste to da je vozač autobusa na liniji 45, koji je naletio na Peraćovo vozilo, upravljao njegov instruktor, navele su Novosti.

Njih dvojica se poznaju još iz dana kada je Perać radio kod privatnog prevoznika, naveo je ovaj list.

Inače, Bojan Perać radio je kao vozač u GSP “Beograd” tek dvije godine, a samo nekoliko minuta prije nesreće krenuo je iz garaže u Zemunu, bez putnika. Završio je Hemijsko-prehrambenu tehnološku srednju školu u Beogradu, za pekara.

U Zemunu je živio sa bratom i majkom kojoj je nakon što su joj saopštili tragičnu vijest pozlilo. Bojanov otac radi u Njemačkoj ali je čim je čuo vijest da mu je dijete nastradalo krenuo put Srbije.

Adamu R. je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izavršio krivično djelo teško djelo pritiv bezbjednosti javnog saobraćaja, biti priveden nadležnom tužilaštvu.