Stravična nesreća

Jeziva ispovijest vatrogasca: "Kada sam uzeo tijelo djevojke u ruke shvatio sam da izvlačim mrtvo kumče"

  • 30.07.2020. 18:51

U automobilu Audi A4 kojime je kobne noći upravljao Ivan Majhen (19) iz Vrbice sjedili su još njegovi prijatelji Lea Pajtak (18) iz Starih Mikanovaca, Ante Gazić (20) iz Mrzovića te Marijan Petrić (18) iz Vrbice. Iako je stotinu puta prošao tom cestom i dobro je poznavao sve male zavoje na njoj, Ivan nije smanjio brzinu kretanja na ulazu u Mikanovce nego je još i dodao gas - prenosi 24.sata.hr.

U malom zavoju tačno između Vrbice i Mikanovaca Audi je izletio s ceste velikom brzinom, preletio je mali kanal uz cestu, vozio po njivi s kukuruzom 100-tinjak metara, prošao kroz zelenu živicu posađenu uz prvu kuću i zabio se u temelj porodične kuće Mirka Božičevića. Odjeknuo je snažan udar koji je iz kreveta izbacio i Božićevića. Prizor ga je sledio. Prvi je pokušao pomoći djeci u autu koja nisu pokazivala znakove života.

Prednji dio automobila bio je posve zgužvan. Ubrzo su stigli vatrogasci iz Mikanovaca, policija i dvije Hitne pomoći. Vatrogasci su morali rezati krov automobila da izvade nastradale. Vozaču Ivanu aktivirao se zračni jastuk na volanu ali, nije ga spasio.

- Mi živimo pola kilometra odavdje. Nitko nas nije ni pozvao kada se dogodila nesreća, da dođemo ovamo. Nismo ništa znali do ujutro u sedam sati kada nam je policija došla i rekla da je Ivan nastradao. Ja sam bio u polju. Sin je radio noćnu. Šokirali smo se kada smo čuli. Ivan je bio dečko za primjer. Imao je taj auto oko godinu dana. Nisam poznavao drugu djecu sa kojima je bio. Igrao je nogomet, bio je u svemu dobar. Sad je upisao i fakultet. Došao sam vidjeti gdje se to dogodilo. Sad kad vidim, ništa mi nije jasno - kaže uplakani Ivanov djed, Ivan Majhen po kojemu je unuk i dobio ime.

Mrtva tijela četvoro mladih prevezena su u Opću bolnicu Vinkovci gdje će prvo biti testirana na virus Covid. Ukoliko iko od njih bude pozitivan na virus, tijela će biti prevežena u Zagreb na obdukciju. Ukoliko se ustanovi da nisu zaraženi, obdukcija će se obaviti u vukovarskoj bolnici. Tada će biti uzeti i uzorci krvi kako bi se utvrdilo da li je nesreći kumovao i alkohol kod vozača i da li su pod utjecajem alkohola bili i ostali putnici u vozilu.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.