Nastradali na dužnosti

Jeziv prizor: Snimak uklanjanja izrešetanog automobila u kojem su ubijeni policajci

  • 27.10.2018. 08:53

Policijski automobil u kojem su bili Adis Šehović i Davor Vujinović uklonjen je nakon završetka uviđaja i izgleda jezivo.

Snimak automobila koji je uklonjen s mjesta pucnjave na Alipašinom Polju u Sarajevu pojavio se na društvenoj mreži Fejsbuk, a prikazuje oštećeno vozilo na šlep službi.

Na policijskom “golfu” su vidljiva oštećenja na limariji prouzrokovana hicima iz vatrenog oružja, kao i razbijeni prozori.

Podsjećanja radi, Šehović i Vujinović su se vozili automobom kada su na njih oko 4 sata ujutro pucali mafijaši koji su pokušali ukrasti automobil “golf 6” hrvatskih registarskih tablica.

Obojica policajaca su pogođeni i prije nego su uspjeli izaći iz automobila, Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok su se ljekari bezuspješno borili za Vujinovićev život.

On je podlegao teškim povredama tokom jučerašnjeg dana.

Istraga je u toku, a policija je privela nekoliko osoba na području Istočnog Sarajeva koje se mogu dovesti u vezu s pucnjavom.

Šehović i Vujinović su bili iskusni policajci i ponos MUP-a Kantona Sarajevo, a više puta su pohvaljivani zbog odličnog obavljenih poslova. Iza Šehovića su ostali supruga i sin, a iza Vujinovića supruga te dvoje maloljetne djece.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.