Okružni sud Doboj

Jednomjesečni pritvor zbog ubistva u Modriči

  • 28.07.2020. 15:50

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Perici Simčeviću (29) iz Šamca zbog ubistva Marka Radoša u Modriči i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Okružni sud je odluku o pritvoru donio po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju dostavljenog u nedjelju, 26. jula, imajući u vidu način izvršenja djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu posljedice, kao i visinu zaprijeće kazne, koja može biti zatvorska u trajanju od 10 godina ili teža, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da je lice P.S. u subotu, 25. jula u 2.50 časova, u ugostiteljskom objektu u Modriči, nakon verbalnog sukoba sa Ć.N, to lice pištoljem udarilo u glavu, te iz pištolja iz neposredne blizine ispalilo hitac u oštećenog R.M, pogodivši ga u grudni koš.

R.M. je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta.

Lice P.S. za pištolj nije imalo oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da je Marko Radoš, vlasnik ugostiteljskog objekta u Modriči, smrtno stradao u subotu kada je u njega pucao Perica Simčević iz Šamca, koji je uhapšen. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.