Okružni sud u Banjaluci

Jednomjesečni pritvor dilerima uhapšenim u akciji “Fejs”: Prodavali ekstazi, spid i marihuanu

08:43, 03.09.2020.
Izvor: Srna
Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za dilere Tomislava Vrebca (22), Luku Pucara (21) oba iz Banjaluke i Vladana Milojevića (30) iz Teslića, u uhapšene u akciji "Fejs".

Pomenute osobe osumnjičene su za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, objavljeno je na veb-stranici ovog suda.

U odluci se navodi da je pritvor određen zbog pritvorskih razloga iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i da može trajati najduže do 30. septembra.

Prethodno je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio pritvor za Vrepca, Pucara i Milojevića iz Teslića zbog sumnje da su počinili pomenuto krivično djelo.

Oni su osumnjičeni da su od 2019. godine do avgusta ove godine posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za drogu (marihuana, spid i ekstazi) korisnicima na području gradova Banjaluka i Doboj i opštine Teslić.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.