Novi Pazar

On je dao bratićima ekstazi: Majka primetila da se mališani čudno ponašaju

  • 04.09.2019. 15:13

Pripadnici kriminalističke policije u Novom Pazaru uhapsili su u srijedu ujutru Pericu D. iz ovog grada zbog sumnje da je prethodne večeri mališanima od tri i šest godina dao opojnu drogu, kako se pretpostavlja, po tablu ekstazija!

Djeca su u utorak uveče hitno primljena u Zdravstveni centar u Novom Pazaru, i po vijestima iz te zdravstvene ustanove njihovo zdravstveno stanje juče je bilo zadovoljavajuće, a djeca su van životne opasnosti.

"Djeca su u bolnicu primljena u stanju omamljenosti. Hitno je urađeno ispiranje želuca, odnosno detoksikacija po protokolima utvrđenim za slučajeve trovanja, a za svaki slučaj konsultovali smo i naše kolege u Beogradu oko toga šta preduzeti. Kako se pretpostavlja djeca su primila po jednu tabletu ekstazija, što je, kada se uzme u obzir njihova tjelesna težina, kao da je odrasli čovjek uzeo pet ili šest tableta ekstazija odjednom. Njihovo zdravstveno stanje jutros je dobro", rečeno nam je u Zdravstvenom centru Novi Pazar.

Prema nezvaničnim podacima djeca kojima je osumnjičeni dao ekstazi su sin i ćerka njegovog brata. Kada je i kako osumnjičeni iskoristio priliku i djeci dao drogu, za sada nema informacija. Nezvanično, majka djece primijetila je da se djeca čudno ponašaju pa je reagovala a zatim su djeca hitno prebačena u bolnicu.

Za osumnjičenog Pericu D. u Novom Pazaru se zna da je do sada više puta osuđivan zbog krivičnih djela vazanih za drogu i krađe, a prema ovim podacima on se nedavno vratio iz zatvora.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati a zatim će uz krivičnu prijavu za krivična djela nelegalno posjedovanje droge i omogućavanje uživanja droge biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Kako saznajemo, poslije prijave trovanja djece drogom, izvršen je i pretres prostorija u kojima osumnjičeni živi a nađena je manja količina droge. 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)