Zadar

Jauci od bolova: Starac pokosio dvije djevojčice na pješačkom prelazu

17:32, 10.12.2019.
Izvor: Kurir
Dvije djevojke od 16 godina prelazile su ulicu u Zadru, a poslije nekoliko minuta završile su na putu do hitnog prijema s jakim bolovima i višestrukim prelomima. Bio je ponedjeljak, nešto prije 16 časova, a srednjoškolke su išle na odbojkašku utakmicu na turniru između srednjih škola.

Put su prelazile na pješačkom prelazu. Stala im je gospođa u automobilu i pustila ih da prođu. Cure su krenule. A onda ih je pokosio starac (71) u "citroenu" zadarske registracije. Dojurio je iza kola koja su se zaustavila, ali nije stao, nego je zaobišao i pokosio obje curice, oborivši ih na put. Teško ih je povredio.

"Dvije djevojke prelazile su cestu i išle su prema dvorani. Žena im je stala, ali iza nje je dojurio taj vozač u punom gasu. Zaobišao je zaustavljeni automobil i udario u djevojčice. Obje su pale! Jedna je na trenutak izgubila svijest, a druga je jaukala od bolova".

"Vozač koji ih je pokosio, vikao je na njih iz automobila da što ne gledaju kuda idu i zašto drže mobilne u ruci! Htio je i pobjeći nakon nesreće, ali ljudi mu nisu dali, preprečili su mu put automobilima", kaže čovek koji je želio da ostane anoniman.

Jednoj je stradala ključna kost, trtica, nadlaktica i udarila je kičma, ali je nakon medicinske obrade puštena na kućnu njegu. Druga je još u bolnici i u utorak joj je bila zakazana operacija kolena. Kažu da je vozač prebrzo vozio.

Pročitajte još:

Ovo je Nikola (22) koji je brutalno ubijen u Bratislavi

Momak pucao sebi u glavu: Dva moguća motiva ljubavne drame

Neprilagođena brzina i alkohol: U Srpskoj za 11 mjeseci u saobraćajkama poginulo 108 osoba

Opljačkali grob učiteljice: Lobanju odvojili od skeleta zbog zlatnih zuba, planirali se obogatiti

Ukrali Mercedes, divljali, pa zapalili ga

Drama u Zvorniku: Muškarac nožem izbo policajca