Negotin

Jabukovac pod opsadom, potraga za počiniocima četvorostrukog ubistva

  • 10.08.2019. 09:24

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju jučerašnjeg zločina u kojem su ubijene četiri osobe u selu Јabukovac kod Negotina.

Tijela stradalih pronađena su u dvorištu na imanju porodice Kazimirović. Na traktoru u dvorištu policija je zatekla tijelo Raje Kazimirovića (72), u blizini i tijelo njegove majke Dragice (93), te sestre Ljubinke Oprikić (76) i Dragane, njene ćerke.

Policija ne dozvoljava prilazak mjestu i u Јabukovcu je trenutno opsadno stanje. Helikopteri konstantno nadlijeću ovo selo kod Negotina, a u okolini je opsežna potraga za počiniocima zločina.

Nezvanično, policija traga za kriminalcem iz Brze Palanke koji je nedavno izašao iz zatvora u kojem je služio višegodišnju kaznu. Prema riječima mještana, u posljednje vrijeme su ga viđali u ovom selu.

Prema pisanjima pojedinih medija, Rajo Kazimirović se parničio sa više ljudi iz sela, a u domaćinstvu je živio sam sa majkom, a njegova sestra je nedavno došla sa ćerkom Draganom iz Njemačke, kako bi im pomogle oko radova.

U toku je potraga i za još jednim osumnjičenim, čiji identitet, za sada, nije poznat.

U Јabukovacu su i specijalci iz Beograda koji rade na rasvjetljavanju zločina.

Direktor policije Srbije Vladimira Rebić rekao je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ubistva.

"U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva", rekao je Rebić.

Prema njegovim riječima, procjena je da su prošla dva dana od ubistva do trenutka kada je slučajni prolaznik pronašao tijela žrtava.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

"Nadam se da ćemo ovo ubistvo brzo riješiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih djela ubistava i kreće se više od 95 odsto", rekao je Rebić.

(Agencije)

Тагови: