Stravična nesreća

Jablanica: U sudaru vozova dvojica poginulih

  • 23.08.2018. 19:10

Sudar vozova na jablaničkoj željezničkoj stanici odnio je dva života. Jedan mašinovođa je uspio iskočiti prije udara, a drugi je teško povrijeđen. Zbrinut je u mostarskoj bolnici. Mještani su prvi stigli na mjesto nesreće, kažu da su prvo čuli jaku detonaciju, a tek onda vatru i dim.

"Čuli smo najprije detonaciju najveću i kad smo izašli, dim, nije se moglo opstati, gušilo nas, kada smo došli onda smo vidjeli, i narod, i panika, ja sam drhtala, i onda sam vidjela kad su izvlačili ovog unesrećenog, one lokomotine, svašta Bože dragi", istakal je Emina Tufek, očevidac. 

Dežurni tužilac iz Konjica uviđaj je vršio cijelo prije podne. Kada je policija završila posao, stigle su mašine neophodne za izvlačenje drugog nastradalog čije je tijelo bilo zaglavljeno u lokomotivama. Očevici koji su izvlačili nastradale kažu da cijelu noć nisu spavali, pred očima im je još slika nesreće. 

"Vidio mu nogu, tu u lokomotivi bila su dva čovjeka, jednog su izvukli, a drugog nisu vidjeli, ja svijetlio sa telefonom ondje, tako da sam mu vidio stopalo i nogu, i tako smo ga pronašli. Ali nije mu bilo pomoći. Nije, glava mu je bila smrskana", istakao je Sandi Tufek, očevidac. 

"U stanju da je čovjek bio priklješten u lokomotivi, zapomagao je, jaukao i eto, nekih sat ipo vremena trajalo je dok smo ga izvukli", istakao je Rasim Begović, očevidac. 

Mještani kažu da su hitnu i vatrogasce čekali pola sata da dođu na mjesto nesreće. Nesrećni slučajevi nisu novost na jablaničkoj prugi. Suad Repišić kaže da pamti brojne tragedije i to baš na istom mjestu.

"Ovdje, baš ovdje je bilo smrtnih slučajeva da ih voz pregazi, evo baš preko puta nas, baš jedan moj prijatelj, dešavalo se, ovaj prelaz je ovdje, blizu su kuće, blizu je sve, trebalo bi to nekako riješiti", istakao je Suad Repišić, očevidac. 

Za sada se samo spekuliše o uzroku nesreće. Primarni uzrok mogao bi biti ljudski faktor, a drugi greška telekomunikacijsko-relejne opreme ili uređaja, ali sve to treba da utvrdi istraga. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.