Srebrenica

Izvučena tijela dvojice rudara iz rudnika

  • 22.03.2019. 20:44

Tijela rudara Branimira Ostojića ( 30) iz Zvornika i Slaviše Žugića (44) iz Milića, izvučena su iz podzemnog kopa rudnika u Srebrenici.

"Prilikom preduzimanja mjera i radnji na pronalasku zatrpanih rudara, pronađena su dva beživotna tijela koja su izvučena iz rudnika i prevezena u Dom zdravlja Milići radi daljih aktivnosti", naveli su u Policijskoj upravi Zvornik.

"Dana 22. marta, oko 10 časova, došlo je do nesreće u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija "Braćan", koja se nalazi na području opštine Srebrenica, a koja posluje u okviru sektora "Rudarstvo", Kompanije "Boksit" Milići. Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari. Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara", saopštili su iz "Boksita". 

O nesreći se oglasio i premijer Radovan Višković. Rudare, kaže, lično poznaje.

"Prema prvim nezvaničnim informacijama dva radnika su nastradala, došlo je do obrušavanja u jami. Zatrpani, oni još nisu izvezeni, a radi se o ljudima koje ja lično poznajem", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je u 11.20 časova da je u Rudniku boksita došlo do odrona koji je zatrpao dva rudara. 

Policija je izašla na lice mjesta, a o ovom događaju obaviješteni su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina i republički rudarski inspektor. 

Odmah je započeto otkopavanje i uklanjanje materijala da bi spasioci došli do rudara.