Foča

Izvještaj protiv tri lica zbog prevare preko društvenih mreža

  • 13.03.2019. 12:50

Dobojska i fočanska policija identifikovala je tri lica iz Foče koja su vršila prevare putem društvenih mreža i oštetila dva lica iz Broda i Teslića u iznosu od 22.300 KM, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Riječ je o licima čiji su inicijali D.V. (21), A.V.(19) i N.K. (19), kod kojih su pretresom prostorija koja koriste za stanovanje u Foči pronađeno i oduzeto više desktop i prenosnih računara, mobilnih telefona, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta. 

Navedena lica su putem društvenih mreža nudila mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, na način da su od dva oštećena lica, iz Teslića i Broda, tražila da uplate određene iznose novca kako bi odigrali tiket u njihovo ime, a potom ih obavještavali da su dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti proviziju kako bi taj iznos dobili. 

Nakon izvršene kriminalističke obrade protiv lica D.V. i A.V. biće dostavljen izvještaj za izvršena dva krivična djela prevare, dok će protiv lica N.K. biti dostavljen izvještaj za izvršena dva krivična djela prevare i jedno krivično djelo falsifikovanje isprave.