MUP Srpske

Izvještaj protiv lica iz Foče u vezi sa bespravnom gradnjom MHE

  • 13.10.2020. 13:43

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv lica čiji su inicijali P.P. iz Foče koje se sumnjiči da je kao direktor privrednog društva sačinio i potpisao, te notarski ovjerio lažnu ispravu, u kojoj se navodi da su riješeni imovinsko-pravni odnosi na prostoru na kojem su predviđena geološka istraživanja za potrebe projektovanja i izgradnju objekata mini hidro-elektrane.

Na osnovu ove izjave i prateće dokumentacije, a dovodeći nadležno ministarstvo u zabludu, doneseno je rješenje kojim se odobrava privrednom društvu izvođenje detaljnih geoloških radova na području opštine Foča, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Kao direktor privrednog društva ovo lice je, takođe, podnijelo nadležnom ministarstvu zahtjev za krčenje šume i trajnu promjenu namjene šumskog zemljišta i bez izdatog rješenja, odnosno saglasnosti započeo sa radovima na području šumskog gazdinstva.

P.P. je, takođe, bez podnošenja zahtjeva i izdavanja vodne saglasnosti od nadležne javne ustanove otpočeo radove na koritu rijeka, te na taj način je prekoračio ovlaštenja što je dovelo do bespravne sječe drvnih sortimenata u državnom i na privatnim posjedima na području Foče, izgradnje pristupnih puteva i izmjene tokova rijeka.

Na ovaj način, P.P. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada KM, za koliko je oštećeno javno preduzeće "Šume Republike Srpske", te više fizičkih i pravnih lica.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o direktoru "Srbinjeputeva" Predragu Pavloviću.

Izvještaj su dostavili policijski službenici Uprave MUP-a kriminalističke policije za počinjena krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Pripadnici Uprave nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja elemenata krivične odgovornosti i drugih lica. 
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.