Grb sa ljiljanima na kragni košulje

Sud oslobodio Tokića optužbe FOTO

  • 05.11.2018. 14:55

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić oslobođen je optužbe za krivično djelo rasne, vjerske i nacionalne mržnje zbog isticanja zastave takozvane RBiH s ljiljanima 22. maja 2015. godine.

Kako javlja reporter ATV-a, na izricanju presude, Tokić se pojavio sa grbom ratne zastave sa ljiljanima na kragni košulje.

U procesu koji je trajao tri godine Okružno tužilaštvo i njihovi svjedoci pokušali su dokazati da su Tokić i Bajrić prilikom press konferencije u centru Banjaluke povodom dana prijema BiH u UN istakli ratnu zastavu Armije RBiH i time izazvali krivično djelo rasne, vjerske i nacionalne mržnje, pokušavajući istaknuti dominaciju jednog naroda naspram drugih.

"Optuženi su pomenuto krivično djelo počinili 22. maja 2015., oko 12 sati, u Srpskoj ulici u Banjaluci, prostoru između Gradske uprave i hrama Hrista spasitelja, za vrijeme održavanja pomena povodom godišnjice stradanja 12 beba u Kliničkom centru Banja Luka tokom 1992.”, objavljeno je na internet stranici Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje je podiglo optužnicu.

U završnoj riječi na posljednjem ročištu postupajući tužilac je promijenila tekst optužnice i zatražila izricanje presude i kazne zatvora između 3 do 15 godina, zbog isticanja zastave Republike Bosne i Hercegovine, te oduzimanje zastave sa ljiljanima.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)