Požar na Dunavu

Izgoreo dio ledolomca Petrovaradin 

  • 28.07.2019. 12:40

Dio ledolomca Petrovaradin izgorio je u požaru koji je u subotu, 27. jula oko 14 časova izbio u mašinskom dijelu plovila, kod mjesta Ram na Dunavu, piše portal 021.rs.

Kako saznajemo, u momentu požara, brodu "Petrovaradin" su u pomoć priskočile posade sa brodova koji su bili u okruženju.

Požar je gašen brodskom protivpožarnom opremom, "Petrovaradin" je uz pomoć druga dva broda doguran do obale gdje su vatru zatim do kraja ugasili vatrogasci.

Osim blažeg trovanja dimom niko od posade nije stradao.

Udruženje lađara navodi da je Kapetanija Veliko Gradište bila obavještena i izvještavana o događaju putem radio veze i ona je, na zahtjev posade organizovala dolazak vatrogasaca i hitne pomoći na obalu.

Pomoć posadi je pored drugih brodova koji su bili u sektoru, ponudila i posada rumunske granične policije.

Istraga će utvrditi kako je došlo do požara. Međutim, ovo je, kako navode lađari, ponovo ukazalo koliko su pojedini dijelovi rijeka u Srbiji neobezbjeđeni.

"Sastav (vuča) Petrovaradina je ostala u plovnom putu. Na sastavu je bio privezan brod Luna, na kojem nije bilo nikog od posade. Ni na brodu ni na sastavu nije bilo upaljeno nijedno svjetlo niti je bilo dežurnog na radio vezi koji bi obavještavao brodove u sektoru o problemu u plovidbi. Mi smo kao Udruženje više puta upozoravali na problem nedostatka protivpožarne zaštite na rijekama. Osim Beograda ni jedan grad niti oblast nema sredstvo za gašenje požara na vodi," navodi Udruženje lađara i ističe da su sektori rafinerija i rezervoara derivata u Prahovu, Smederevu, Pančevu i Novom Sadu ugroženi u slučaju požara na brodovima za prevoz opasnih tereta.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.