Inđija

Izbjegli iz Hrvatske, a onda smrtno zakrvili zbog pola metra zemlje

  • 19.09.2019. 21:50

Rade Rutalj (55) iz Inđije uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je ispred kuće u Ulici Stevana Sremca u tom gradu pijan zaklao komšiju Jovana Radojčevića (54), i to zbog manje od pola metra zemljišta!

Kako Kurir saznaje, ubica i žrtva su zbog placa vodili sudski spor pet godina, a zločin se dogodio preksinoć oko 19 sati, kad se suđenje zvanično završilo.

"Radojčević je tužio Rutalja zbog toga što je zauzeo manje od pola metra njegovog zemljišta iza kuće. Prije pet godina geometar je došao na njihovo imanje i to ustanovio. U srijedu je donijeta presuda u korist Radojčevića. Zločin se dogodio istog dana, nekoliko sati kasnije", kaže izvor Kurira.

On dodaje da je Rutalj pijan sačekao komšiju ispred kuće, nakon čega ga je napao nožem.

"Ubrzo nakon povratka sa suđenja Radojčević je automobilom došao ispred svoje kuće, kod broja 40, gde ga je pijani Rutalj čekao. Radojčević nije stigao ni da izađe iz auta kad mu je komšija prišao, izvukao nož i zario mu ga u nogu. Povrijeđeni muškarac istrčao je iz automobila i bježeći počeo da doziva pomoć".

Međutim, Rutalj ga je pojurio, sustigao, a potom brutalno ubo nožem još nekoliko puta. Na kraju ga je preklao pored žičane ograde, nedaleko od njihovih kuća - dodaje naš sagovornik iz istrage.

Prema njegovim riječima, ubica je potom otišao u obližnju policijsku stanicu i priznao šta je učinio.

"Pošto je brutalno ubio prvog komšiju, Rutalj je sjeo u automobil i odvezao se u policijsku stanicu, gdje je priznao zločin. Policiji je ispričao kako se sve dogodilo, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati", navodi naš izvor.

Stanari iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo kažu za Kurir da su se Rutalj i Radojčević i ranije često svađali.

"Bilo je čarki među njima, ali ništa ozbiljno. Gađali su se jajima, vrijeđali, šamarali, ali nikad nisu prelazili granice".

I ubica i žrtva su izbjegli iz Hrvatske. Prema riječima komšija, obojica su ratni veterani, a Rade je navodno i ranjavan i u tijelu ima još šrapnela. Ni jedan ni drugi nemaju dosije i nikada nisu imali posla s policijom.

"Preživjeli su rat, skućili se i onda se smrtno zavadili. Strašno", u nevjerici je jedan od komšija.

Nije nam jasno kako je Rade mogao da ubije čovjeka zbog sudskog spora i pola metra placa... Niko od komšija ne može da vjeruje šta se desilo. Ulica je bila preplavljena krvlju, a njome su poslije zločina prolazila i djeca - pričaju zabrinute komšije.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.