Skrivao se na tavanu

Izbjegavao robiju, došli da ga hapse pa mu pronašli drogu i oružje

  • Извор: Кликс
  • 30.11.2021. 21:48

Danas su službenici Sudske policije FBiH Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo u popodnevnim satima, u operativnoj aktivnosti koja je provedena na području opštine Vogošća uhapsili jednu osobu zbog prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Naime, službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo su postupajući po naredbi Opšinskog suda u Sarajevu od 4. novembra 2021. godine, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, uhapsili S.T. zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine, koja mu je izrečena pravosnažnom presudom Opšinskog suda u Sarajevu, zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Osoba inicijala S.T. se skrivao u tavanskom dijelu kuće, odakle je prilikom hapšenja pokušao bjekstvo koje je brzom reakcijom službenika sudske policije spriječeno.

Tražena osoba je prilikom lišenja slobode pružala otpor i izvršilo napad na službenike sudske policije, kojom prilikom je jedan službenik zadobio lakše tjelesne povrede, nakon čega je uz upotrebu sredstava prinude traženi stavljen pod kontrolu.

Službenici sudske policije su u postupku provođenja u unutrašnjosti objekta u kojem se tražena osoba skrivala uočili vatreno naoruženje (automatsku pušku), sredstva za proizvodnju i korištenje narkotičkih sredstava i zasađenu zeljastu materiju koja asocira na marihuanu.

Obzirom na navedeno, odnosno osnov sumnje da je tražena osoba počinila novo krivično djelo, o istom je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a radi poduzimanja potrebnih mjera i radnji iz njihove nadležnosti i dokumentovanja predmetnog događaja.

Uhapšeni je sa ciljem provođenja aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predat policijskim službenicima iste uprave, te će nakon završenih radnji tužilaštva i MUP-a biti sprovedeno na izdržavanje kazne zatvora.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм