Opštinski sud u Sarajevu

Izazvao požar i pobjegao: Raspisana potjernica za Rasimom jer je ugrozio živote komšija

  • 27.01.2020. 15:05

Sarajevska policija je, prema naredbi Opštinskog suda Sarajevo, raspisala 24. januara potjernicu za Rasimom Muratovićem (70), koji se sumnjiči za teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opšte opasnosti.

U slučaju korisnih saznanja građani se mole da obavijeste MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar, na broj telefona 122.

Muratović se tereti za izazivanje požara u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u sarajevskoj ulici Ante Babića na Alipašinom Polju. Zbog toga bio i uhapšen u novembru 2017. godine, kada se desio požar.

On je tada i sam bio povrijeđen, a u policiji je rekao da je htio da podgrije ili skuva nešto na maloj plinskoj boci, koja se prevrnula i pala na pod.

Kritičnog dana kada je požar buknuo, Muratović je išetao iz stana i nije na vrijeme alarmirao pomoć niti je pozvao ostale komšije da izađu iz stanova.

Veliki broj policijskih, vatrogasnih i medicinskih ekipa učestvovao je u spašavanju i evakuaciji porodica iz 75 stanova.

Usljed udisanja ugljenmonoksida i opekotina, povrijeđeno je sedmero građana, od kojih troje djece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином