Detalji stravične nesreće

Izašao iz kružnog toka, prešao u suprotnu traku i izazvao direktan sudar

15:57, 11.10.2020.
Izvor: Blic
Kraljevčanin (25) nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu pola sata prije ponoći u kraljevačkom naselju Grdica, dok je još jedna osoba (21) teško povrijeđena i nalazi se u kraljevačkoj bolnici.

Nesreća se dogodila kada je automobil marke “bmw”, krećući se iz pravca Preljine ka Kraljevu, izlazeći iz kružnog toka iz nepoznatog razloga prešao u lijevu kolovoznu traku i direktno se sudario sa “folksvagenom” kraljevačke registracije koji je dolazio iz suprotnog smjera, piše Kurir.

Od siline udarca, “folksvagen” se odbio i udario u “bmw” koji se nalazio u koloni vozila. Tom prilikom, na licu mjesta nastradao je Kraljevčanin koji se nalazio u “bmw” na mjestu suvozača, dok je vozač automobila (21) zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i nalazi se u Opštoj bolnici “Studenica“ u Kraljevu.

Na mjestu udesa može se primijetiti jedna od bandera koja je totalno iščupana i odbačena par metara dalje, a djelimično je uništena i betonska žardinjera koja se nalazila dva metra iza nje.

Na mjestu nesreće u nedjelju ujutru, pretpostavlja se, najbliži članovi porodice zapalili su svijeću za pokoj duše nastradalom mladiću.

Prve informacije govorile su o tome da je do tragedije došlo kada je vozač automobila marke “bmw” obilazio kolonu vozila i naletio na “reno”, a zatim se od siline udarca “bmw” zakucao u drugi automobil marke “pasat”.

Informacije da je vozač “bmw-a“ u trenutku udesa bio u alkoholisanom stanju i da je već bio učesnik dvije saobraćajne nezgode u nedjelju niko od nadležnih nije mogao da potvrdi niti da demantuje, prenosi Blic.