Devet osoba povrijeđeno

Izašao iz automobila da vidi šta se dešava, pa poginuo u eksploziji pumpe

  • 23.12.2019. 19:26

Jedna osoba je poginula, a devet je povrijeđeno u ekploziji na pumpi u mjestu Donji Šepak kod Zvornika. 

Životno ugroženi pacijenti su upućen u univerzitetske kliničke centre u Banjaluci i Tuzli, a jedna u Opštu bolnicu u Loznici. Nezvanično nastradao je 49-godišnjak iz Loznice. 

Curenje gasa natjeralo ga je da zaustavi automobil. Očevici tvrde da je u momentu eksplozije  izašao da vidi šta se dešava. Isto je uradila i većina vozača koja je prolazila putem, prepričava Sabahudin Halilović. Gas je, kaže curio, dobrih pola sata.

"Vidio sam tamo da curi plin i zaustavio sam se sa autom i gledao sam. I kroz nekih pola sata došlo je do ekplozije. Znači sve je bilo u plamenu jedno 50-100 metara. Nisam vidio koliko je automobila bilo okolo, dosta je bilo prolazilo, čitavih 10, 15 minuta su auta išla kroz dim, i dalje nisam ništa vidio", rekao je Sabahudin Halilović, očevidac.

Šta se tačno dogodilo nije siguran ni Vladimir Nišić koji je lakše povijeđen u eksploziji. Bio je u automobilu na putu za Bijeljinu. Pumpa je eksplodirala dok je prolazio. Prošao je sa povredama glave i ruku. Njegovi saputinici iz automobila zadržani su u zvorničkoj bolnici.

"Ovo sam samo na filmu gledao, samo na filmovima, strašno mnogo strašno. Bilo je tu svega, dosta krvi, dosta svega, hitna je stvarno brzo došla, tu su bile dvije eksplozije. Jedna  pa druga iza toga. Vidjelo se, vidio sam jedno  mrtvo", priča Nišić.

Pumpa je sravljena sa zemljom, a u velikoj mjeri je oštećena i kuća pored. Satima nakon što su vatrogasci ugasili požar, trajao je pregled razrušenog objekta. Zbog straha da bi mogla uslijjediti još neka eksplozija, čitav kraj je bio blokiran, a građanima je zabranjen prilaz.

"Policija jeste izolovala lice mjesta kako ne bi eventualno došlo do daljih eksplozija odnosno do daljih povreda ljudi kao i materijalno tehničkih sredstava. Tokom ove eksplozije određen broj automobila je oštećen ali nakon uviđaja i istražnih radnji će biti poznato više detalja oko samog uzroka ovog događaja odnosno ove nezgode", rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Policiji je u 10.40 časova prijavljeno da je jedno putničko vozilo udarilo u aparat za točenje goriva. Saobraćaj na toj dionici je zatvoren i usmjeva se na alternativne pravce.

Pročitajte još:

Otkriveno ko je poginuo u stravičnoj eksploziji kod Zvornika

Zvornik: Petoro povrijeđenih pušteno na kućno liječenje

U eksploziji pumpe, jedna osoba smrtno stradala, devet povrijeđenih

Eksplozija na pumpi kod Zvornika, jedna osoba smrtno stradala

Detalji tragedije: Nikolina (17) popila lijek za odvikavanje od heroina, nije joj bilo spasa

Odmotava se klupko ubistva: Izbo druga, pa pričao sa njim dok je umirao

Poginuo pješak, policija traga za vozačem

Ekipa ATV-a u raciji sa Žandarmerijom