Ima obezbjeđenje

Ivana koju je momak mučki pretukao dobija prijeteće poruke

  • 09.11.2019. 11:22

Ivana Filipović (23), koju je u martu ove godine brutalno pretukao tadašnji dečko Đorđe Lacković (23), prije nekoliko nedjelja policiji je prijavila da dobija prijetnje. Nesrećna devojka je nakon toga dobila policijsko obezbjeđenje, saznaje Blic.

Filipovićeva je početkom prošlog mjeseca policiji u Šapcu prijavila da dobija prijeteće poruke preko Vibera. Uplašena za svoju i bezbjednost svoje porodice, Ivana je odlučila da odmah reaguje. Nakon ove prijave, odlučeno je da se Filipovićevoj dodijeli policijsko obezbjeđenje.

Za sada nije poznato ko Filipovićevoj šalje prijeteće poruke i da li to ima veze sa suđenjem koje je tek počelo njenom bivšem dečku, Đorđu Lackoviću, za nasilje u porodici.

Ivanina porodica, nekoliko mjeseci nakon incidenta, ispričala je da na kućnu adresu dobijaju prijeteća pisma.

– Prvo pismo je došlo 24. ili 25. avgusta, a nekoliko dana kasnije i drugo. Otac ih je pročitao i po onome što mi je ispričao, navodi se da Ivana uzme novac i da u zamjenu odustane od tužbe, ali i da pazi šta će ispričati na suđenju. Još piše da uzme novac do 1. septembra, inače će biti svašta. U potpisu tih pisama stoji samo “Petar Petrović” – ispričao je tada Ivanin brat.

Lacković je Ivanu brutalno pretukao 12. maja u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u kom su živjeli zajedno. Njih dvoje su prije ovog napada u vezi bili oko godinu i po dana. Lacković je, navodno, na djevojku nasrnuo zbog nekih poruka koje je o njoj dobio. Nad nesrećnom djevojkom se mučki iživljavao nekoliko sati, a mučenje je prekinuo samo jer je morao da ode na posao i vrati službeno vozilo. Kad je izlazio iz stana, Lacković joj je rekao: “Vratiću se da nastavim gdje sam stao”.

Djevojku je tukao rukama i nogama, bacao ju je na radijator, pekao ju je peglom po rukama i nogama.

Kada je Lacković izašao iz stana Filipović je pozvala drugaricu u pomoć. Ona je došla, presvukla je i odvela u bolnicu. Lacković se ubrzo, takođe, pojavio ispred bolnice i tu je i uhapšen. On se od tada nalazi u pritvoru i suđenje za ovaj napad počelo je prošle nedjelje u Novom Sadu.

Ivana je poslije napada bila hospitalizovana u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odjeljenju grudne hirurgije.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posjekotina na butinama.

Lacković se na saslušanju pret tužiocem branio riječima da je doživio “pomračenje svijesti” i da “nije htio tako da je prebije”.

– Poludio sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam htio da ode tako daleko – pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu. On, međutim, na prvom ročištu nije pričao ništa – rekao je samo da se osjeća loše i da ne može da iznosi odbranu.

Pročitajte još:

Automobilom se zabio u zid hotela, vatrogasci rezali lim

Groblje im kao druga kuća: Zbog pijanog vozača Radovan ostao bez kćerkice i oca

Milan (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Komunalci pronašli minu u kontejneru